Laatste nieuws

Schilderijen die rijmen op gedichten

 

Binnenkort verschijnt de bundel 'Onderpand', een coproductie van Egbert Oldenboom (economisch onderzoeker, coach en dichter) en Rudy Volbeda (schilder), beiden woonachtig in Epse.  Rudy Volbeda: “Kunst en cultuur gaan over schoonheid en juist nu zijn velen daar hard naar op zoek. Juist nu, omdat alles wat mooi is schuilgaat achter gesloten deuren, plexiglas en mondkapjes”.
Onderpand kleinEgbert Oldenboom: “Wat je ziet in een landschap is ook een projectie van je innerlijke landschap”. 

De IJssel
Onderpand 1 kleinDe seizoenen zijn misschien nergens zo aanwezig als bij de mooiste rivier van Nederland, de IJssel. Uitbundig in de lente, sensueel in de zomer, verstild in de winter. De ervaring van die steeds wisselende sfeer is wat Rudy en Egbert bij elkaar bracht. Ze delen een zeker romantisch levensgevoel, het verlangen om de essentie en de schoonheid van het moment weer te geven, in verf of woorden. De schilderijen van Rudy bleken wonderwel te rijmen op de gedichten van Egbert. 
Beide heren: “De bundel is een reis door de seizoenen en gevoelens, van liefde, verdriet en verwondering voor het mysterie. Kunst als onderpand in ruil voor een tipje van de sluier”.
De bundel (48 p.) kost €19,90, inclusief verzendkosten. De bundel is te bestellen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 18 april 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends