Laatste nieuws

Schilderijen Henk van Lottum in ‘t Trefpunt

Vanaf medio juni 2018 zijn weer nieuwe schilderijen in de hal van ’t Trefpunt te zien. Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga, die de exposities verzorgen, hebben Henk van Lottum - lid van teken- en schilderclub Het Koerhuis, - gevraagd om gedurende enkele maanden voorbeelden van zijn werk beschikbaar te stellen. 

Autodidact
KoerLottum1 kleinDe Gorsselse zeventiger en autodidact Henk van Lottum is nog niet zo lang lid van Het Koerhuis, maar schildert inmiddels ruim vijf jaar. Hij kiest voornamelijk de natuur als onderwerp, en aan de hand van foto’s begint hij de verf op het canvas aan te brengen. De foto dient dan slechts als voorbeeld; zijn eigen interpretatie van het onderwerp en het kleurgebruik leiden tot een persoonlijk resultaat. Henk gaat daarbij af op zijn gevoel, wat soms tot een abstract schilderij leidt. 

Het Koerhuis
KoerLottum2 kleinTeken- en schilderclub Het Koerhuis bestaat al zo’n 36 jaar. In de wintermaanden kunnen de leden op donderdagmorgen gezamenlijk schilderen in de Brinkzaal van de kerk in Gorssel en op woensdagmiddag in het atelier van Mies Zweers in Harfsen. Ook wordt incidenteel lesgegeven door een gastdocent of door eigen leden. In de zomermaanden gaat de club op donderdagmorgen naar buiten.
KoerLottum3 kleinEr worden dan mooie locaties gezocht waar men de schildersezels kan neerzetten en aan de slag kan gaan. Ook worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

Voor meer info zie www.hetkoerhuis.nl.

De expositie is te zien in de hal van Sport en Cultureel Centrum ’t Trefpunt, Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel.


Gorssel, 14 juni 2018

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends