Laatste nieuws

Schilderijen Iduun Noppen verloot tijdens ‘Buitenkunstig’

Teken- en schilderclub Het Koerhuis heeft op 17 juni 2018 tijdens Gorssel Buitenkunstig twee schilderijen van Iduun Noppen onder het publiek aan de man gebracht door middel van een soort verloting. Iduun Noppen is in 2016 overleden en was lid van Het Koerhuis. 
De animo voor Buitenkunstig was geweldig en de kraam van Het Koerhuis werd druk bezocht.

Twee winnaressen
BuitenkunstKoer2 kleinHenk Hidding neemt namens Gerrie Wuestman het stilleven van Iduun Noppen in ontvangst uit handen van Elly KunstGerrie Wuestman, inwoonster van Gorssel, won een stilleven met flessen, waarvoor bezoekers moesten raden hoeveel potloden er in een pot zaten. Het andere schilderij, getiteld 'Vals licht, een tafereel met een villa in Frankrijk, kwam in het bezit van Reina Dijkerman uit Epse.

Iduun Noppen
BuitenkunstKoer1 kleinClaske de Waal overhandigt ‘Vals Licht’ van Iduun Noppen aan Reina Dijkerman (rechts)Iduun Noppen was een geliefd lid van Het Koerhuis. Gedurende ruim dertig jaar schilderde of tekende zij mooie landschappen, stillevens en vooral heel veel portretten van Gorsselnaren. Ze liet veel schilderbenodigdheden, en ook schilderijen, aan Het Koerhuis na. Twee van haar werken zijn nu dus tijdens Buitenkunstig Gorssel verloot. 


Gorssel, 17 juni 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends