Laatste nieuws

Schilderijen van Hennie van Essen in De Brink

In de Brink, het bijgebouw van de kerk in Gorssel, exposeert Hennie van Essen dertig schilderijen. Het is haar eerste eigen expositie. Zij is lid van de teken– en schilderclub Het Koerhuis in Gorssel en doet mee aan de jaarlijkse tentoonstellingen van de club.

HennieVanEssen325

Hennie van Essen begon met schilderen toen sporten niet meer lukte. "Ik had behoefte aan een uitlaatklep en die heb ik in het schilderen zeker gevonden. Mijn eerste schilderijen maakte ik bij Jaenette Hoornenborg, docente bij het SCW in Gorssel. Het beviel heel goed en na enkele jaren werd ik lid van Het Koerhuis”.
Bij deze club worden regelmatig docenten uitgenodigd, die door de jaren heen Hennie wegwijs hebben gemaakt in verschillende technieken. Ook onderling leren de clubleden van elkaar, want na elke schilderbijeenkomst geeft men elkaar (opbouwende) kritiek. Bij het Koerhuis wordt met veel plezier en enthousiasme geschilderd.

Aanvankelijk schilderde Hennie van Essen met olieverf op waterbasis, daarna ging ze aquarelleren en sinds circa tien jaar schildert zij met acrylverf op papier of board. Na een paar lessen in pentekenen, vindt zij deze techniek ook leuk om te doen.

In de collectie in De Brink zijn ook drie werkjes te zien waarin gedichten van haar zoon Mark van Essen zijn opgenomen.

De expositie is tot eind juni op woensdagmiddag te bezichtigen van 14 tot 16 uur.


Gorssel, 11 april 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends