Laatste nieuws

Schilderijen van Pauline C de Bruijn in Atelier de School

De komende maanden is in Atelier de School op het Nijverheidsplein in Gorssel een nieuwe expositie, ditmaal van schilder Pauline C de Bruijn uit Epse.

Pauline de Bruijn kleinPauline de Bruijn exposeert in Atelier de School aan het NijverheidspleinPauline (1967) komt uit een creatief nest: schilderen, ontwerpen, bouwen en musiceren. Ze groeide op in de bossen van Joppe. Na haar studie strafrecht en psychologie is ze opgeleid als mediator en begeleidde jarenlang mensen in conflict­situaties. Zuiver kunnen waar­nemen is daarbij net als voor de schilder belangrijk.

Oude meesters
Ze volgde vioolbouwlessen in Utrecht en (portret-) schilder­lessen in de stijl van de oude meesters bij Sylvia van Opstall. Haar schilderijen zijn beelden die intrigeren, die rust geven of een gevoel van herkenning. Een ingrijpende verandering in haar gezondheid gaf een diepere laag aan haar schilderijen. Ze schildert wat haar raakt, geïnspireerd door figuren en spiralen uit de natuur waarbij licht en beweging een terug­kerend thema zijn. Sinds enkele jaren ook portretten.
In haar werk neemt de zwaan een bijzondere plek in: ‘het lelijke jonge eendje’ en de kracht en gracieuze schoonheid van de volwassen zwaan staan symbool voor de bestemming die ieder mens in zijn leven zoekt.

AtelierDeSchool kleinDe schilderijen zijn tot eind juli te zien in de sfeer­volle galerie met antiek, brocante en linnen.

Atelier de School
Openingstijden: iedere zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur
Adres: Nijverheidsplein 3a, 7213 DA Gorssel
Informatie: Bert Kreeftenberg, tel 06-17429077

 
Gorssel, 19 april 2024

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends