Laatste nieuws

Schilderijen van Rudy Volbeda in burgemeesterskamer

Oudlarenseweg350pxOude Larenseweg                                                                                                                                     Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve stelt zijn kamer graag beschikbaar voor een aantal landschapschilderijen, die Rudy Volbeda uit Epse maakte in onze prachtige streek. Rudy is de eerste kunstenaar die zijn werk in de burgemeesterskamer heeft hangen. Iedere twee maanden valt de eer te beurt aan een andere kunstschilder. De Stichting Kunstinitiatief Lochem (SKIL) en galeriehoudster Pien Pon organiseren dit idee.

De burgemeesterskamer is niet voor iedereen toegankelijk. Daarom is er een korte presentatie van Rudy’s werk te zien op het grote beeldscherm in de hal van het gemeentehuis in Lochem t/m eind december.

Eigen manier van kijken
In deze tijd van overvloedig fotografische beelden wordt tekenen vaak gezien als een traditie, een oude techniek, een medium van vroeger. Ook de schilderkunst werd al meerdere malen doodverklaard. Voor beeldend kunstenaars als Rudy geldt dat zeker niet, want zijn werk is nooit een reproductie van de werkelijkheid. Het zijn allemaal bouwsels van zijn eigen manier van kijken. En van tekenen leer je goed kijken.

OxeKLHerfstlandschap OxeUnplugged schilderen
Zijn tekeningen leiden soms tot grote schilderijen, die hij in zijn atelier maakt. Maar ook schildert hij vaak buiten 'en plein air'. Hij noemt het 'unplugged schilderen', want zo ontstaat de spontaniteit en puurheid, die hij altijd zoekt. Hij schilderde recentelijk in Domburg en Terschelling.

Afbeeldingen:

  • Oude Larenseweg, 's-morgens om 6.00 uur. Het beloofde een mooie dag te worden. Mistflarden in de verte. Ter plekke heeft Rudy een kleine olieverfschets en foto's gemaakt en in zijn atelier op groot doek geschilderd.
    100 x 80 cm, olieverf op doek.
    Het schilderij hangt nu in de burgemeesterskamer en is vanaf januari 2015 beschikbaar voor koop.
  • Herfstlandschap Oxe, Rudy's meest recente werk, omdat het najaar van 2014 wat de kunstenaar betreft één van de mooiste sinds een paar jaar is.
    100 x 70 cm, olieverf op linnen.

    In het atelier geschilderd naar een pasteltekening, die hij ter plekke maakte.

  

 


Gorssel, 21 november 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends