Laatste nieuws

Scouting is weer begonnen!

Scouting IJsselgroep heeft de opkomsten voor welpen, scouts en explorers hervat. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de ad­viezen van de overheid. Op 2 mei 2020 was de eerste opkomst.

Het echte scoutingspel
ScoutingCorona1 kleinBoven en onder: Scouting IJsselgroep kon eindelijk weer losDe coronamaatregelen voor de jeugd zijn versoepeld en de Gorsselse scouting is direct aan de slag gegaan om de programma’s zo aan te passen dat het échte scouting­spel weer doorgang kon vinden.
Bijna twee maanden was het stil aan de Kwekerijweg in Gorssel. Maar op zaterdag 2 mei ging het dan eindelijk weer los bij Scouting IJssel­groep. 

Digitaal ‘scouten’
ScoutingCorona2 kleinDe laatste weken moesten de welpen en de scouts ‘digitaal‘ scouten. Aan de jeugd­leden werd een 'stay@home challenge' aangeboden, maar even lekker samen dollen en plezier maken is natuur­lijk veel leuker en dat was te merken aan het aantal jeugd­leden (welpen van 7-11 jaar en scouts van 11-15 jaar) dat op 2 mei aanwezig was. Bij de welpen waren ook broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinne­tjes van harte welkom en hier werd gretig gebruik van gemaakt. Ondanks de noodzakelijke maat­regelen met betrekking tot het corona­virus was de opkomst meer dan geslaagd en er wordt dan ook uit­gekeken naar de nog komende programma’s.

Meedoen?
Tot aan de zomervakantie zijn ook niet-leden van harte welkom om mee te doen met de Scouting. Meedoen? Neem dan wel even contact op (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Kijk voor meer info op de website van Scouting IJsselgroep.

Gorssel, 2 mei 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends