Laatste nieuws

Scouting Kompasnaald behaalt mooie vijfde plaats

In het weekend van 12 tot 14 april waren de regionale Scouting Wedstrijden 2024 in het bos van de Jan van Riebeeckgroep. De vier meiden van de Gorsselse groep de Kompasnaald behaalden een verdienstelijke vijfde plaats.

sw11 kleinHet was een heerlijk weekend op het terrein van de scouts van Jan van Riebeeck in Eefde waarbij de elementen vuur, water, aarde en lucht centraal stonden. Het thema was de vier elementen uit balans.
De scouts hebben de tent opgezet, een keuken gepionierd en veel opdrachten in het teken van de vier elementen uitgevoerd. Er werd een hike gelopen en er was een thema­presentatie. In de avond werd een warme maaltijd gekookt en er was een kampvuur met een chinees verhaal waarbij werd ingebeeld dat de groepen met elkaar in de Himalaya verbleven.

sw12a kleinDe scouts van Kompasnaald waren dit jaar met z’n vieren en de andere groepen met vijf, zes of zeven. De meiden moesten dus flink aan de bak. Winnaar werd Scouting David G. Alford (DGA) uit Vorden met 309 punten. Deze groep mag de regio vertegen­woordigen op de Landelijke scouting wedstrijden die met Pinksteren worden gehouden. Hélène H. Wilkensgroep (HHW) uit Voorst behaalde 285 punten, gevolgd door Jan van Riebeeck (239), Karel Doorman (KDG) Zutphen (205), Kompasnaald Gorssel (201), Witte Wieven Lochem (195), IJsselgroep  Gorssel (177) en de ZONA uit Warnsveld (169).

Gefeliciteerd Danique, Yara, Anna-Rosa en Safee met dit fantastische resultaat!


Gorssel, 16 april 2024

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends