Laatste nieuws

Scouting krijgt nieuw ‘Troephuis’

Op 19 september 2020 vierde scouting IJsselgroep zijn 75-jarig bestaan. Die dag vond ook de af­trap plaats voor de vernieuwing van het club­gebouw: het ‘Troephuis’. Na een gebruik van bijna 65 jaar voldoet het gebouw niet meer aan de eisen van de tijd. Een speciaal daarvoor in­gestelde bouwcommissie is al tijden bezig met de voorbereidingen en nu is het einde van het huidige Troep­huis in zicht. Er is veel werk verzet en de binnen- en buitenzijde van het gebouw is al groten­deels gestript.
ScoutingSloop kleinHet Troephuis is 'gestript'Medio februari 2021 wordt het nieuwe Troephuis prefab geplaatst op dezelfde plek waar het huidige gebouw staat.  

Multifunctioneel
Scouting1956 kleinDe bouw van het Troephuis in 1956Het Troephuis biedt onderdak aan de oudste leeftijdsgroepen van de vereniging (11 tot en met 21 jaar) en wordt daar­naast gebruikt bij verschillende grote activiteiten in Gorssel en omgeving waarbij kinderen cen­traal staan (o.a. Hutten­dorp Gorssel).

Financiën
ScoutingPrefab kleinEn zo komt het nieuwe Troephuis er uit te zienDe bouw van een nieuw Troephuis heeft natuurlijk een kostenplaatje: er zijn al wel subsidie­bedragen ontvangen (waaronder een cheque via de actie Rabo ClubSupport), maar er is nog ongeveer € 7.500 nodig.
Wie scouting IJsselgroep aan de laatste loodjes wil helpen, vindt meer informatie via deze link.


Redactie Gorssel.nl
9 november 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends