Laatste nieuws

Scoutinggroep ’Kompasnaald’ wint Scoutingwedstrijden

De meiden van de Gorsselse scoutinggroep ‘Kompasnaald‘ hebben het afgelopen weekeinde de Scoutingwedstrijden gewonnen van hun subregio ‘de Graafschap’. In het bos aan de Kwekerijweg in Gorssel streden 9 scoutinggroepen met elkaar rond het thema ’Expeditie Prehistorie’. De meiden van de ‘Kompasnaald‘ mogen het wisselschild weer een jaar in hun clubhuis hangen, want in 2012 waren ze ook de winnaar van de scoutingwedstrijden. 

   KompasnaaldWintSSW2013KL
    De winnaars van Scouting Kompasnaald op de voorste
    rij v.l.n.r.: Emma, Sanne, Saralinde en Lucia; daarachter
    Linde, Claudien en Renate.  Foto: Petra Scheele
   

Gedurende het hele kamp sliep iedereen  in tenten. Met houten palen en touw bouwden de scouts  keukens om  de  warme maaltijd te bereiden. Het toetje moest dit jaar op een echt houtvuur gekookt worden. Op de zateragmorgen gingen alle scouts op hike (een tocht), waarin ze zich moesten bewijzen in verschillende tochttechnieken. Onderweg  posten met opdrachten die allemaal te maken hadden met de prehistorie.  Natuurlijk ontbrak ook een avondspel en een verhaal bij het kampvuur niet in dit weekend.  Elke stam had een thema presentatie voorbereid om een legende van de stam te laten zien aan de andere aanwezigen. Op de zondag een jokerspel en super leuke opdrachten verzonnen door de leiding. Overal waren punten voor te verdienen om zo tot een winnaar te komen.

De groepen met wie ze de strijd aan gingen waren de Zona (Warnsveld), Sint Joris (Zutphen), K.D.G. (Zutphen), D.G.A.(Vorden), IJsselgroep (Gorssel) en de Witte Wieven (Lochem). Een goede tweede is de H.H.W. uit Voorst geworden en Jan van Riebeek uit Eefde behaalde de derde plaats.

Hiep piep hoera voor: Linde, Claudien, Sanne, Lucia, Saralinde, Renate en Emma!

 
Gorssel, 15 april 2013

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends