Laatste nieuws

Scouts Kompasnaald behalen tweede plaats bij online kamp

In het pinksterweekeinde leverden de meiden van Scouting Kompasnaald een geweldige prestatie met een online spel dat was gebaseerd op een kamp waar ze nog nooit waren geweest. Normaal is Pinksteren altijd het moment om op kamp te gaan. En wel naar het Intercamp, een internationaal kamp met ongeveer 3500 deelnemers uit zo’n tien landen, samen met leeftijds­genoten plezier maken en avonturen beleven ergens in Europa. Helaas zat dat er ook dit jaar niet in en zo ging het kamp in Engeland voor het tweede jaar op rij niet door.

Intercamp goes French
Gelukkig organiseerde het Dutch Intercamp Team ook dit jaar weer een online versie, zodat scouts uit verschillende landen toch een beetje het Intercampgevoel konden beleven. Voor de huidige groep scouts van de Kompasnaald zou het hun eerste Intercamp worden, maar nu dat niet doorging hebben ze zich vol overgave op de online versie gestort met als rode draad 'Intercamp goes French'.

Indoor kamperen
Kompas Indoor kamperen kleinIndoor kamperen, wel prettig tijdens het natte pinkster­weekeindeVrijdagavond was kampopbouw het onder­werp van de opdrachten, net zoals normaal op het kamp gebeurt. Een time laps of stop motion film van je tent opbouwen. Een grote tent, die maar net in de ruimte paste, werd in het clubhuis opge­bouwd terwijl de camera draaide. De weers­verwachtingen waren nogal slecht en zo bleef de tent mooi droog.
Ook kwamen de eerste vier opdrachten binnen om foto's te maken voor een kwartet­spel, waarbij voor ieder onderwerp vier foto’s gemaakt moesten worden. Het bleek het begin te zijn van maar liefst twintig kwartetten die in drie opdrachten langs­kwamen.
De coronaregels gaven de scouts gelukkig wel de mogelijk­heid om vanaf het eigen clubhuis aan de Kwekerij­weg met elkaar het spel te spelen, maar slapen moest iedereen nog thuis. Om 22.00 uur sloot de inzending van de eerste opdrachten en daarmee was het ook tijd voor iedereen om naar huis te gaan.

Kwartetten
Kompas Eifeltoren kleinEiffeltorenZaterdagmorgen kwamen de scouts allemaal weer bij elkaar om de hele dag en avond weer actief aan de gang te gaan met alle opdrachten. Voor het kwartet moesten er weer heel wat foto’s worden geschoten. De opening van het kamp, de scout­shops waar je scouting­spul kunt kopen, het postkantoor waar je een kaartje naar huis kunt sturen, een bezoek aan een scouting­museum, samen een spel doen, het food­festival waarbij je eten van andere groepen uit hun land kunt proeven en nog veel meer. Vanuit alle hoeken en gaten van het clubhuis werd materiaal verzameld om het gevraagde kwartet na te bouwen en dan de foto’s te maken. Teveel kwartetten om op te noemen.

Eiffeltoren
Maar er waren ook volop andere opdrachten. Een Eiffeltoren bouwen kon natuurlijk niet ontbreken met het thema Intercamp goes French. Een scout speelde prachtig de melodie van Pink Panther op haar saxofoon. Een foto in westernstijl bij de Schotse Ruit. Op zoek naar lege flessen om een flessen­orgel te bouwen. Hoe verder de dag vorderde, hoe meer opdrachten konden worden afgevinkt en ingestuurd.
Gelukkig hadden de scouts ook nog een geheim wapen, er was nog een thuisspeler die niet naar het clubhuis kon komen en dus thuis op een wel stabiel internet zich op de legpuzzel en quiz vragen stortte. Op het clubhuis was het af en toe schipperen met een haperend mobiel internet.
Om 22.00 was de deadline om te opdrachten in te sturen en daarmee kwam er ook een einde aan dit online kamp.

Verrassing
Kompas internetbereik kleinOp zoek naar internetverbindingDe scouts hebben met elkaar een hoop lol gehad in toch een soort internationaal kamp met alle opdrachten in het Engels. Daar was het ook om begonnen, gewoon lekker met elkaar bezig zijn en plezier maken. De uitslag op zondag was dan ook een grote verrassing.
De organisatie had nog even de tijd nodig om alle ingestuurde foto’s en filmpjes te bekijken en te beoordelen, daarom was de officiële sluiting van Intercamp goes French zondag om 12.00 uur live online en daarbij ook de bekend­making van de winnaars.
De winst in de categorie scouts ging naar een Tsjechische groep. Wie had verwacht dat direct daarna een groep gezellige meiden met nul Intercamp ervaring uit Gorssel genoemd zou worden? Maar dat werd er toch echt, team 19, de scouts van Kompasnaald.
Met hun tweede plek zijn de scouts van de Kompas­naald helemaal klaar om volgend jaar hopelijk echt naar Intercamp te kunnen en dan op naar Frankrijk.

Drie maal gratis kennismaken
De Kompasnaald nodigt meisjes uit om kennis te maken met hun groep, om samen met andere meisjes plezier te maken, avonturen te beleven en uitdagingen aan te gaan. Er zijn groepen voor welpen (6-10 jaar) en scouts (11-14 jaar). Op zaterdagmiddag zijn zij van 14.00 tot 16.00 uur te vinden in of rond hun clubhuis in het mooie bos aan de Kwekerijweg 3 (bij het hek aan de weg waar Kompasnaald Gorssel op staat).
Eerst meer informatie? Stuur dan even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 

Gorssel, 29 mei 2021

aa

bb  

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends