Laatste nieuws

Scouts terug van Japan

De scouts van Scouting IJsselgroep uit Gorssel zijn afgelopen weekend op kamp geweest in eigen bos en het thema was 'het land van de reizende zon'. Het slapen gebeurde - ondanks de kou - in tenten, maar niet op de grond. Vorige week hebben de scouts twee platforms in de bomen geknoopt zodat ze daar de tent op konden zetten.

IjsselgroepJapanKLToen de tenten stonden kwam de keizer van Japan langs met een koffer vol Japanse spullen. Als eerste werd daaruit thee gehaald om een traditionele Japanse theeceremonie te houden. Daarna vertelde de Keizer een Japans verhaal over dwaallichtjes. De scouts gingen toen het verhaal afgelopen was zelf op pad om de goudstukken te zoeken, die ook in het verhaal werden verkregen door het tonen van moed.

Na het ontbijt was het tijd om te werken aan de Ninja skills. Als eerste werd een hoofdband gemaakt met de namen in het Japans geschreven en daarna een spelletje Chen Ha Chong CuCuck, dat verdachte gelijkenissen toont met het Nederlandse Anne-Maria koekoek.

Daarna was het tijd voor het wat modernere Japan, het land waar ze gek zijn op rare gadgets. Ter inspiratie zijn er genoeg filmpjes te vinden, daarom begonnen de scouts met het bekijken van een top 30 met rare uitvindingen, om vervolgens zelf aan de slag te gaan met het maken van een toffe gadget. Van diverse spullen maakten de groepjes hun eigen bijzondere uitvinding. Zo werd een speciale vieze-schoenen-droger en een mobiele-alles-maak-fabriek gemaakt. De lunch bestond natuurlijk uit zelfgemaakte sushi, maar ook de Shabu Shabu viel in de smaak. Dat is een Japans gerecht waarbij stukjes vlees in bouillon worden gekookt. Na de lunch werd de laatste hand gelegd aan de uitvindingen om die daarna in een filmpje aan elkaar te presenteren. Aan het einde van de dag konden de tenten weer worden opgeruimd. Moe maar voldaan konden de scouts en de Japanse keizer na het strijken van de vlag weer naar huis!

gong

sushi

sushi-2

theeceremonie

vuur

 

www.scouting-ijsselgroep.nl


Gorssel, 9 november 2016

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends