Laatste nieuws

SCW Gorssel en SOL bundelen krachten

    SOL SCK Intentieverklaring325
     Janna Nijenhuis-Hofstee van SOL en Herman Lensink
     van SCW Gorssel ondertekenen de intentieverklaring
  

In het voorjaar van 2013 heeft het adviesbureau BMC onderzocht wat de meerwaarde zou kunnen zijn van het versterken van de samenwerking tussen SOL en Stichting Sociaal Cultureel Werk en op welke manier die meerwaarde het beste vorm zou kunnen krijgen. Het eindadvies van BMC is door beide besturen overgenomen en houdt in dat het bundelen van de krachten van de twee organisaties tot één Lochemse welzijnsorganisatie de meeste kansen biedt om een goed antwoord te geven op alle vragen en ontwikkelingen die er momenteel spelen op het terrein van welzijn. Denk hierbij aan alle veranderingen in het sociale domein.
Op dit moment zijn de twee organisaties de fusie aan het voorbereiden met als doel dat er in Lochem in 2014 een nieuwe krachtige welzijnsorganisatie tot stand komt.

Samen met bewoners en samenwerkingspartners zal de nieuwe organisatie hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben en gaan bijdragen aan de zelfredzaamheid, participatie en de leefbaarheid en sociale samenhang in alle wijken en kernen in de gemeente Lochem. 
 

Gorssel, 4 september 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends