Laatste nieuws

Sebastiaan van ’t Erve gaat op voor nieuwe termijn

Burgemeester 2 kleinSebastiaan van 't Erve ambieert een volgende termijn als burgemeester van LochemBurgemeesters in Nederland worden benoemd voor een ambtsperiode van zes jaar en zijn na af­loop van die ambts­periode telkens voor zes jaar herbenoem­baar. Sebastiaan van ’t Erve werd op 9 januari 2014 benoemd als burgemeester van Lochem. Dat betekent dat zijn eerste ambts­termijn op 9 januari 2020 afloopt. Van ‘t Erve heeft bij de Gelderse commissaris van de Koning John Berends en bij de fractie­voorzitters van de Lochemse raad aangegeven dat hij voor herbenoeming in aanmerking wil komen. 

Vertrouwenscommissie
Een vertrouwenscommissie moet erop toezien dat de herbenoemings­procedure correct verloopt en brengt advies over de her­benoeming uit aan de raad.
In de Lochemse raadsvergadering van 23 april 2019 zijn Marja Eggink-Meuleman (Gemeente Belangen, voorzitter), Erik Haverkort (VVD), Coby Wiltink-Roeterdink (CDA) en Jos Israel (PvdA) tot leden van de vertrouwens­­commissie benoemd. Naar verwachting kan de procedure begin september worden afgerond met een aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijk­relaties.


Redactie Gorssel.nl
29 april 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends