Laatste nieuws

Seniorensoos: voorlichting over netwerkcoaches

Iedere donderdag­middag is er onder begeleiding van zorg­coördinator Joke Lubberdink een gezellige bijeen­komst voor senioren in ’t Trefpunt in Gorssel: sjoelen, bridgen, rummi­kubben of koers­ballen. Maar ook koffie­drinken, wat keuvelen en kennis­maken met anderen.
Soms worden er gasten uitgenodigd. Zo geven Anke Muizelaar van Knoop­punt Mantel­zorg en Annemarie Smith van Netwerk­coaches, projecten van Stichting Welzijn Lochem, op donderdag 6 oktober 2022 een korte uitleg over de ‘netwerk­coach’ en de onder­steuning die beschikbaar is voor mantelzorgers. 

Netwerkcoach
Seniorensoos30 6 22 2 kleinVoorlichting door SWL tijdens de seniorenmiddag van 6 oktober 2022In veel gevallen kan een netwerk­coach iets betekenen voor mensen die het gevoel hebben dat ze ‘er alleen voor staan’ of die meer contacten willen. Aan de hand van een voor­beeld vertellen Anke en Annemarie hoe je met een netwerk­coach kunt ont­dekken wie er om je heen staan, bij wie je terecht kunt voor steun en hoe je dat vraagt. De dames nemen taart mee blijven de hele senioren­middag aanwezig voor vragen en informatie. 

Steuntje in de rug
Anke en Annemarie: “Misschien denk je, dat is niets voor mij, maar herken je dit wel bij een buur, kennis of familie­lid. Dan kun je mensen in je omgeving hierop atten­deren. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de groep mantel­zorgers die zwaar belast wordt een steuntje in de rug krijgt. Er is meer mogelijk dan je denkt!”

Informatie
De senioren­soos is van 14.30-16.30 uur in ’t Trefpunt in Gorssel. Aanmelden is niet nodig en voor iedereen is er gratis koffie (en op 6 oktober dus ook taart).
Algemene informatie over de wekelijkse senioren­soos kan worden gevraagd bij Joke Lubberdink via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heeft u vervoer nodig, dan graag bellen: 06-10004084.


Gorssel, 26 september 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends