Laatste nieuws

Sfeerverlichting deze winter een tandje minder

De feestdagen komen met rasse schreden dichterbij. Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon zal binnenkort het centrum weer verfraaien met kerst­versiering en de vorig jaar aangeschafte sier­verlichting in de bomen zal dan ook weer worden ontstoken.

Sierverlichting2 JR kleinDe sierverlichting in de bomen zal deze winter minder branden. Foto Janneke Roelofs, november 2021.De sierverlichting zijn energiezuinig LED-lampjes. Toch hebben de ondernemers zich afgevraagd of dit wel kan in deze tijd. “De vraag was of we de sfeer­verlichting nog wel kunnen aanzetten en tegelijker­tijd een bijdrage kunnen leveren aan het terug­dringen van het energie­verbruik in deze tijd met hoge energie­prijzen” aldus Henri Jaartsveld van de werkgroep Kerst van de vereniging.

In een ledenvergadering is besloten de sfeer­verlichting toch weer te laten branden. Vorig jaar is gebleken dat de verlichting breed wordt gewaardeerd en de lampjes gebruiken erg weinig stroom. Maar het aantal brand­uren wordt substantieel beperkt. De lampjes gaan pas om 16 uur aan en om 22 uur alweer uit. Ook het aantal dagen dat de ­verlichting zal branden wordt verminderd. Op die manier wordt een energie­besparing van 63% t.o.v. het oorspronkelijke plan bereikt. Zelfs met de hoge energieprijzen en de nog aan te brengen extra verlichting op het Nijverheids­plein, bedragen de kosten voor deze winter ongeveer € 100 voor alle verlichting in totaal.
Vorig jaar brandde de sfeerverlichting van 14 tot 24 uur.

Op deze manier lukt het de Gorsselse ondernemers­vereniging om in deze donkere periode de sfeer­verlichting op de belangrijkste tijd­stippen te laten branden en daarmee het centrum van Gorssel ook dit jaar weer een geweldige sfeer te geven.
Op maandag 21 november 2022 zullen de ondernemers in het centrum meerdere panden versieren met guirlandes en andere kerst­versiering en hopen de ondernemers weer een prachtig versierde en uitgelichte dorpskern te hebben.

  

 

Gorssel, 12 november 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends