Laatste nieuws

Sfeervolle boomverlichting in Gorssel

Woensdag 24 november 2021 is er nieuwe verlichting geplaatst in elf bomen in het centrum van Gorssel. Het gaat om zes bomen in de Hoofdstraat, drie aan de Molenweg, een aan de Joppelaan en een op het Nijverheidsplein.

kerstverlichting02 kleinMet een hoogwerker wordt de nieuwe sfeerverlichting opgehangen. V.l.n.r.: Henri Jaartsveld, Otto van Harmelen van de Dorpsraad, Han-Christiaan Brinkman namens de Rotary, wethouder Eric-Jan de Haan en Charles de Mari van de Ondernemersvereniging.Met een hoogwerker zijn maar liefst 6000 lampen in de bomen gehangen. Deze branden van oktober tot eind januari, maar de lichtsnoeren blijven de rest van het jaar gewoon in de bomen hangen. De bediening gaat met een tijd­schakelaar. De verlichting is aangekocht met een vijfjarig onderhouds­contract via het bedrijf Starlight. 

Met dank aan ...
Het initiatief voor de nieuwe verlichting komt van Henri Jaartsveld, die zich namens Ondernemers­vereniging Gorssel Buiten­gewoon bezig­houdt met de kerst­versiering en sfeer­verlichting. De gemeente Lochem heeft mee­betaald via een bijdrage uit het LOF, het Lochems Ondernemers Fonds. De gemeente had dit fonds ter beschikking gesteld als steuntje in de rug voor ondernemers in coronatijd en als prikkel voor de lokale economie. Verder is het project mogelijk gemaakt door Rotary Gorssel, de Dorpsraad Gorssel en de Ondernemers­vereniging.

Aantrekkelijk centrum
kerstverlichting06 kleinNaast de nieuwe boom­verlichting heeft de Ondernemers­verenging afgelopen maandag ook de kerst­versiering opgehangen. Bij de winkels hangt kerst­verlichting aan de gevel en staan de driepoten van berken­stammetjes met lantaarns weer op de stoep. Zo maken de ondernemers Gorssel extra aantrekkelijk voor inwoners en bezoekers in de winter­maanden.
  

Gorssel, 24 november 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends