Laatste nieuws

Sfeervolle kerstviering in Joppe

Tijdens de viering van Kerstmis in de r.-k. kerk in Joppe is de traditionele buitenkerststal weer te bewonderen. Op kerstavond is er een familieviering, gevolgd door de Eucharistieviering later op de avond. Op eerste kerstdag is er ’s morgens een Woord en Communieviering en ‘s middags het ‘Kindje Wiegen’.
Alle kinderen, dus ook de niet rooms-katholieke, zijn bij het Kindje Wiegen welkom.

Buitenkerststal
Ook in 2016 wordt er bij de r.-k. kerk in Joppe een buitenkerststal gebouwd door vrijwilligers van de geloofsgemeenschap. De buitenkerststal, met levende dieren, is vanaf 24 december 2016 te bewonderen. De kerk is op beide kerstdagen open, ook binnen is een kerststal is te bekijken.

Kerstavond: familieviering en Nachtmis
Joppekerst2016
Op kerstavond 24 december 2016 om 18.00 uur is er een familieviering met kinderkoor. Tijdens de viering lezen kinderen voor en zingt het kinderkoor kerstliedjes. Alle kinderen en natuurlijk ook de ouders en verdere familie zijn van harte welkom. Kinderen vanaf groep 3 die het leuk vinden om mee te zingen in het koortje kunnen zich om 17.30 uur melden vóór in de kerk om de kerstliedjes te oefenen.
Later op kerstavond, om 22.00 uur, vindt de Nachtmis plaats m.m.v. het Parochieel koor.

Eerste kerstdag: Woord- en Communie-viering en ‘Kindje Wiegen’
Op 25 december 2016, eerste kerstdag, begint om 09.30 uur de Woord- en Communieviering, m.m.v. het Parochieel koor.De werkgroep Kindje Wiegen heet ook dit jaar de peuters en kleuters en andere belangstellenden welkom bij het ‘Kindje Wiegen’. De viering is op eerste kerstdag van 15.00 uur tot ongeveer 15.30 uur. Er worden dan kerstliedjes gezongen en het kerstverhaal wordt verteld. Ook worden er kerstversieringen geknutseld. Buiten kunnen de kinderen de prachtige kerststal nog bekijken en ook binnen is een kerststal.
Alle kinderen zijn welkom, ook kinderen die niet bij de rooms-katholieke kerk zijn aangesloten!


Redactie Gorssel.nl
11 december 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends