Laatste nieuws

Sint en Piet swingen bij de Gorsselsche Boerendansers

Op 14 december treden de Gorsselsche Boerendansers op tijdens de kerstmarkt bij Museumcafé de Kribbe in Wilp. Het is het laatste optreden van dit jaar na een druk seizoen voor de dansers. De groep heeft afgelopen jaar maar liefst 20 maal opgetreden, onder andere bij diverse verzorgingstehuizen, tijdens de Gorsselse Molendag en tijdens een groot internationaal Folkloristisch Festival in Odoorn. De Boerendansers deelden daar het podium met dansers uit Israel, Rusland, Duitsland en Spanje.

BoerendansersMolenKLDe Boerendansers bij de Gorsselse Molen80-jarig jubileum
In juli en augustus traden de dansers negen donderdagavonden op tijdens de braderie in Beekbergen. Hier werden zij gehuldigd i.v.m. het 80-jarig jubileum van de groep. Ze ontvingen een groot krentenbrood, dat tijdens een gezellig jubileumweekend in de jeugdherberg in Oldebroek gezamenlijk werd opgegeten. In verband met dit 80-jarig jubileum werd er in juli een boekje uitgegeven met de geschiedenis van de vereniging. Dit boekje is nog te verkrijgen bij boekhandel Bechtle en de eigen leden tegen betaling van €5,-.

Swingende Sint en Piet
BoerendansersSintKLVorig week werden de leden tijdens de repetitie avond verrast met de komst van Sinterklaas en Zwarte Piet. Dat viel kennelijk zo goed in de smaak dat de oude Sint enigszins gesteund door zijn Piet het op een dansen zette. 

Nieuwe leden welkom
De Gorsselsche Boerendansers kunnen nog nieuwe leden gebruiken. Vindt u dansen leuk, kom dan een keer kijken op een repetitieavond (1x per 14 dagen op vrijdag). Neem contact op met de heer A. van den Vlekkert, tel 0575-493582
 

www.gorsselscheboerendansers.nl


Gorssel, 6 december 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends