Laatste nieuws

Sint en Pieten vol enthousiasme onthaald

Na een ‘coronapauze’ van twee jaar zetten Sinterklaas en de Pieten vandaag eindelijk weer voet aan wal bij de Gorsselse veersteiger aan de IJssel.

Sint 2022 MT 23 klein’s Morgens waren de Pieten in alle vroegte al op het schoolplein van de Vuller­school aanwezig voor een feestelijke ontvangst. Na acrobatische taferelen op het schoolplein vertrok een lange stoet school­kinderen richting de Hoofdstraat, waar de Pieten en dweilgroep ‘De Bladblaozers’ van de Harmonie Gorssel-Eefde onderweg voor sfeervol vermaak zorgden.

Welkom
Sint 2022 MT 18 kleinNa een tocht door het centrum van Gorssel kwam de stoet met Pieten (op o.a. een éénwieler en een fiets­tandem) bij de veer­steiger aan. Niet lang daarna meerde de boot met de Sint en de Hoofdpiet aan, terwijl de kinderen en andere Pieten op gezellige Sinterklaas­muziek dansten. Ondanks het frisse weer heette wethouder Lex de Goede de Sint warm welkom. Met het Sinterklaas­boek stevig onder de arm van de Hoofdpiet geklemd begroette Sinterklaas de aanwezigen met een stevige hand en wat lekkers.

Pietendisco
Sint 2022 FL22 kleinBij vertrek richting het centrum van Gorssel was Ozosnel niet mee­gekomen en bleken de aanwezige paarden te klein. Zodoende werd de Sint met een riksja, met de stoet achter zich aan, vervolgens naar het bordes van Museum MORE gereden. Na een kleine Pieten­disco sprak de Sint twee keer “Goede­morgen Gorssel!” vanaf het balkon boven het bordes en wachtte op reactie van de toegestroomde kinderen. Na de tweede keer klonk het luidkeels “Goedemorgen Sinterklaas!” terug.

Barcodes
Sint 2022 FL23 kleinWethouder Lex de Goede nam het woord van Sinterklaas over en vroeg aan de kinderen of iemand een oplossing had bedacht voor de ontbrekende barcodes op de gewassen juten zakken (groot nieuws in het Sinterklaas­journaal). Waarop één van de kinderen antwoordde: “De straat­namen op de zakken schrijven!” Sint stelde de kinderen gerust dat dit zeker een goede oplossing zou kunnen zijn.

Tot slot bedankte de Sint iedereen voor de komst en begaf zich richting de Vullerschool voor een gezellige ochtend met de Pieten, lekkers en surprises.
  

 

Redactie Gorssel.nl
2 december 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends