Laatste nieuws

Sint weer op bordes van gemeentehuis

Sinterklaas2012-031Vrijdag 4 december zullen de kinderen van de Vullerschool samen met burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve Sinterklaas en zijn Pieten weer ophalen bij de IJssel. Ze gaan daarna in een lange optocht naar het plein voor Museum MORE, het oude gemeentehuis. Daar kunnen de pieten zich weer uitleven op het balkon en zullen de kinderen Sinterklaas toezingen. Een oude traditie wordt na twee jaar weer in ere hersteld, met dank aan het museum.

Traditie
Traditiegetrouw wordt in Gorssel Sint altijd welkom geheten op 5 december, maar omdat die dag nu op zaterdag valt is voor vrijdag 4 december gekozen. In 2012 was het de laatste keer dat Sint en pieten op het bordes van het toenmalige gemeentehuis werden toegezongen. Toen was het gemeentehuis al gekocht door de heer Melchers. Eind 2012 verhuisden het college en de ambtenaren naar het nieuwe gemeentehuis in Lochem. Daarna startte een ingrijpende verbouwing en was het plein een bouwplaats, maar Sinterklaas kon gelukkig uitwijken naar het balkon van Den Oldenhof. 
Museum MORE is op 2 juni 2015 geopend. Het oude deel van het gemeentehuis, een gemeentelijk monument uit 1914, is in tact gebleven. Wel is de indeling binnen ingrijpend gewijzigd. De statige centrale trap en de raadszaal op de eerste verdieping zijn echter gebleven. De raadszaal is nu beschikbaar voor bijeenkomsten en er kan ook weer getrouwd worden.  

Medewerking museum
Sinterklaas2012-035-KLaHet museum werkt graag mee aan het sinterklaasfeest: “Wij zijn natuurlijk enorm vereerd dat we de Goedheiligman naar Gorsselse traditie mogen verwelkomen!” staat te lezen op de Facebookpagina van Museum MORE. Bij het museum zal er als vanouds weer van alles gebeuren. Het gerucht gaat dat het draait om muziek, acts en andere (schilder)kunsten. Meer verklapt het Gorssels Sinterklaascomité nog niet, want het moet natuurlijk wel een verrassing blijven.

Planning en route
Sinterklaas2012-038Om 8.30 uur vertrekken de kinderen vanaf de Vullerschool naar de veerstoep. Sinterklaas en zijn pieten zullen daar om 9.00 uur aanmeren. Rond 10.00 uur wordt het gezelschap bij het museum verwacht.
Route: Hoofdstraat, Esdoornlaan, Molenweg, oversteek Deventerweg en via de Veerweg naar de veerstoep. En terug met Sinterklaas dezelfde route in omgekeerde volgorde.

Foto's op deze pagina zijn van 2012, het laatste sinterklaasfeest bij het gemeente­huis voor de ingrijpende ombouw tot museum.

Gorssel.nl
29 november 2015

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends