Laatste nieuws

Sinterklaas houdt Gorssel in spanning ...

Sinterklaas is al een tijdje in ons land, maar wacht altijd tot de grote dag zelf om naar Gorssel te gaan. Maandagochtend 5 december komt hij met zijn gevolg aan bij de veerstoep aan de IJssel. De jaarlijkse intocht is altijd een groot feest, maar dit jaar lijkt het wel heel bijzonder te worden. Hoofdpiet neemt na 25 jaar trouwe dienst afscheid en in Gorssel is grote onrust want Amerigo is ziek. Heeft Sint dan wel vervoer van de IJssel naar de Vullerschool?

♫ ‘Wie komt er alle jaren op 5 december naar Gorssel gevaren?’ ☻♫

Sint2015Femke17 KL3Vorig jaar ging het nog bijna mis. Bij het aanleggen ging de boot ineens achteruit en voer weer weg. "Wat een schipper..." mopperde Sint, toen hij bij de tweede poging gelukkig wel veilig aan wal kon stappen.De kinderen van de Vullerschool gaan om 8.30 uur vanaf school in een lange optocht naar de veerstoep. Hopelijk laat Sint de kinderen niet te lang wachten, maar ja hij heeft het natuurlijk erg druk op deze dag. Om 9.00 uur wordt de boot met Sint en zijn gevolg verwacht. Daar wordt hij verwelkomd door alle kinderen en door burgemeester Van ’t Erve. Dan gaat het in een lange stoet terug naar het dorp. Ze komen om 10.00 uur aan bij Museum MORE en daar zullen de kinderen liedjes voor Sinterklaas zingen en wie weet staat er nog meer te gebeuren.

Amerigo is ziek
Sint2014Femke 48400pxDit jaar geen Amerigo. Maar hoe moet Sint dan dat hele eind naar Museum MORE?Maar oh jee, Amerigo is ziek. Jarenlang heeft Sint statig op zijn trouwe ros Amerigo door de straten van Gorssel gereden. Maar nu schijnt Amerigo het zo erg te vinden dat Hoofdpiet afscheid neemt, dat hij ziek is en niet meer wil lopen. Wat nu? Hoe komt Sint van de IJssel naar Museum MORE? De hoogbejaarde heer kan dat hele eind toch niet lopen?
Op Gorssel.nl en op Facebook werd iedereen opgeroepen om eens diep na te denken over een goede oplossing. Wie heeft een mooie schimmel of een koets, of iets anders? Er schijnt een oplossing gevonden te zijn, maar spannend blijft het. Zal het allemaal wel goed komen?

Komt dat zien
Iedereen is welkom om het spektakel mee te maken, maar wel achter de kinderen blijven.

Redactie Gorssel.nl
3 december 2016

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends