Laatste nieuws

Sinterklaas in Gorssel

Sint2016FB 83Aankomst van Sinterklaas in 2016

De voorbereidingen voor een warm welkom in Gorssel voor Sinterklaas verlopen voorspoedig. Maar, gaat het wel goed met de ogen van Sinterklaas?

Vreemde cadeautjes
Nog steeds gaat het gerucht dat de Sint problemen heeft met zijn ogen. Zeker nu kinderen in Gorssel vreemde voorwerpen in hun schoen vinden …
Een korte rondvraag leverde al het volgende op: schoenen met één sok, een kapotte hamer en een beurse peer. Dat zijn toch ongewone cadeautjes?
Het blijft een beetje zorgelijk, maar het is ook wel spannend om te zien waar Sint iedereen op 5 december mee gaat verrassen!

De aankomst van Sinterklaas
Om 8.30 uur vertrekken de leerlingen vanaf de Vullerschool (Veldhofstraat) richting de IJssel. De stoet loopt via de Hoofdstraat, de Esdoornlaan en de Molenweg en steekt ter hoogte van de Elfuursweg de Deventerweg over. Via de Veerweg gaat het dan naar de veerstoep. Rond 09.00 uur komen Sinterklaas en zijn pieten bij de veerstoep aan. Met Sinterklaas voorop gaat de stoet via dezelfde route terug naar de Hoofdstraat. Rond 10.00 uur komen ze aan op het plein bij Den Oldenhof. Daar wordt Sinterklaas toegezongen en laten de pieten hun fratsen zien. Rond 10.30 uur gaan de kinderen van de Vullerschool weer terug naar school, waar hun Sinterklaasfeest wordt voortgezet.

Iedereen is welkom
Iedereen wordt van harte uitgenodigd om Sinterklaas op dinsdag 5 december samen met de Vullerschool op te gaan halen. Hoe meer mensen, hoe meer vreugd! Graag achteraan de stoet met kinderen aansluiten, dan is er een goed overzicht.

 

Gorssel, 29 november 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends