Laatste nieuws

Sinterklaas komt weer naar Gorssel

Sinterklaas wacht altijd tot 5 december voor zijn bezoek aan Gorssel, maar dan wordt het ook een prachtige dag. De kinderen zullen samen met de burgemeester Sinterklaas en zijn pieten ophalen bij de veerstoep aan de IJssel. Daarna gaat het in optocht naar Den Oldenhof waar van alles staat te gebeuren en het feest wordt op school voortgezet.

     Sint2013 32

       Foto's Femke Beijnvoort. Aankomst Sinterklaas 2013 
      Bekijk het hele album van 2013

     Sint2013 39

     Sint2013 61

     Sint2013 5

 

Ruim baan voor de kinderen natuurlijk, maar ouders en opa’s en oma’s zijn ook welkom. Maar wel achteraan de rij aansluiten!

IJssel
Alle leerlingen van de Vullerschool zullen met de juffen en meesters om 8.30 uur vanaf de Vullerschool vertrekken voor hun tocht naar de veerstoep. Zij lopen via de Hoofdstraat, de Esdoornlaan en de Molenweg en steken ter hoogte van de Elfuursweg de Deventerweg over. En dan via de Veerweg naar de IJssel. Sinterklaas en zijn Pieten worden om 9.05 uur verwacht.

Oldenhof
Na de eerste ontmoeting tussen Sint en kind zal de stoet, met Sinterklaas voorop, via de zelfde straten weer terug gaan en om 10.00 uur bij Den Oldenhof arriveren. Daar zal de burgemeester Sinterklaas en zijn pieten officieel welkom heten op het balkon van Den Oldenhof.
De leerlingen zullen op het marktplein gaan staan. Volwassenen graag in een ruime kring daar omheen zodat de leerlingen genoeg ruimte krijgen voor de zang- en dansacts die ze hebben voorbereid voor Sinterklaas.

Feest
Vanaf 10.25 uur gaan de kinderen weer naar school, waar het grote Sinterklaasfeest verder gaat.
Vol verwachting klopt hun hart. Krijgen ze roe of smart? Ze zullen goedgevuld en rijk beloond ‘s middags weer huiswaarts keren om waarschijnlijk nog te genieten van pakjesavond thuis.

Het leukste kinderfeest van het jaar zal ook dit jaar in Gorssel niet onopgemerkt voorbij gaan!


Gorssel, 26 november 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends