Laatste nieuws

Sinterklaas krijgt hulp van de brandweer

Het is altijd een hele klus om Sinterklaas en de pieten veilig aan land te brengen vanaf de IJssel, maar dit jaar was het een waar spektakel door het hoge water. Zou het de kapitein deze keer lukken de boot aan land te krijgen?

Sint PK 400 kleinDe steiger stond onder water: de kapitein voer recht op het land af en zat toen vast. Maar Sint kon nog niet afstappen, dan zou hij een nat pak halen. Maar....daar kwam de Gorsselse brandweer om de hoek met gillende sirenes! En wat schetste de verbazing van de vele kinderen die stonden te wachten: ze hadden een reddings­bootje meegebracht! Deze kon zo het water in naast de boot van Sinterklaas en zo kon Sint toch veilig overstappen. Uiteraard was de burgemeester ook weer aanwezig om iedereen welkom te heten in Gorssel.

Sint PK 804 kleinDaarna ging de stoet met Sinterklaas nog steeds in de reddings­boot naar Den Oldenhof in het dorp. De kinderen hebben gezongen en gedanst voor Sinterklaas.
Het feest ging in de Vullerschool verder. Daar werden mooie cadeautjes en surprises uitgedeeld en heeft iedereen genoten van het Sinterklaas­feest. Het was wederom een gezellig, geslaagd en feestelijk festijn!

 

 

Gorssel, 5 december 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends