Laatste nieuws

Sinterklaas op de Vullerschool!

Vrijdag 4 december kregen de kinderen van de Vuller­school in Gorssel via een brief in de klas te horen dat Sint toch zou komen!
Sint2020 3 kleinSint2020 2jpg kleinDe mensen die het Sinterklaas­journaal volgen weten dat dat héél bijzonder is. Sint werkt in 2020 namelijk thuis. Door coro­na zou er geen grootse in­tocht aan de IJssel zijn en geen dorp op stelten… Of toch…

Met de bus
Sint2020 1 kleinOm negen uur gingen de kinderen naar de Roskam­weide waar ze in cirkels (gemaakt door de lijnen­trekker van de voetbal­vereniging) stonden te wachten. En daar kwam Sint, op Ozosnel, met Pieten én een heel oude lijn­bus van de Z.E.G.O. (Zutphense Eefdese Gorsselsche Omnibus).
Op het veld barstte het feest los! Alle Pieten waren op hoogte of op af­stand. Denk daar­bij aan een Piet met een enorme jurk, Pieten in bubbels en Pieten op stelten. Sint reed langs de groe­pen en groet­te alle kinderen. Reporters Martijn en Saskia heetten Sint en Pieten welkom. Geluk­kig mocht Sint wel mee naar school en konden de kinderen cadeautjes uitpakken.
En zo kwam alles toch nog goed!


Gorssel, 4 december 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends