Laatste nieuws

Sinterklaascomité maakt zich zorgen om Sint

Sint2017FB 71Foto's van de intocht van vorig jaarSinterklaas en zijn pieten zijn weer in het land en op 5 december komen zij naar Gorssel. Het Gorsselse Sinterklaas­­comité dat de aankomst en het feest voorbereid is echter zeer bezorgd. Zal het allemaal wel goed gaan? Zij hebben uit betrouw­bare bronnen uit het Pieten­huis gehoord dat Sinter­klaas zorg­wekkend veel tijd voor de tv doorbrengt en een groot deel van de dag loopt te neuriën. Het Grote Boek lijkt hij bijna vergeten te zijn. De pieten breken hun hoofd erover: denkt Sint soms na over een nieuwe baan? Wil hij musical­ster of straat­muzikant worden?

Sint2017FB 97De kinderen van Gorssel kunnen dit jaar toch wel weer op Sint rekenen? Het Sinterklaas­comité gaat daar toch maar vanuit en nodigt iedereen uit om op woensdag 5 december Sint en de pieten op te halen bij de IJssel, samen met de kinderen van de Vullerschool. Hoe meer mensen, hoe meer vreugd.

Sint2017FB 146De kinderen vertrekken om 8.30 uur vanaf school en zij lopen dan via de Hoofdstraat, Esdoornlaan, Molenweg, kruising ’t Elf uur en de Veerweg naar de veerstoep. De belangrijke gasten worden daar om 9.00 uur verwacht. Met Sinter­klaas voorop gaat de stoet via de zelfde route terug naar het centrum van het dorp en vanaf 10.00 uur zullen zij op het plein bij Museum MORE worden toe­gezongen. Daar is vast weer veel pieten­gekkigheid te beleven. Tegen half elf gaan de kinderen weer terug naar school, waar hun Sinterklaas­feest wordt voortgezet.

Iedereen is welkom, maar wel achteraan aansluiten. De kinderen gaan die dag immers voor.
  

 

Gorssel 21 november 2018

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends