Laatste nieuws

Sjoerd Stellingwerf exposeert in Galerie in de School

Tot en met eind 2022 zijn in ‘Galerie in de School’ aan het Nijverheids­plein in Gorssel de hyper­realistische olieverfschilderijen van Sjoerd Stellingwerf te zien. 
StellingwerfExpo 1 kleinSjoerd Stellingwerf (l.) en Bert Kreeftenberg van Galerie in de SchoolSjoerd Stellingwerf (1984) heeft een achter­grond in de reclame als vorm­gever en art director en is sinds 2011 werkzaam als zelf­standig fotograaf en illustrator. Naast zijn werk probeert hij zoveel mogelijk te schilderen. 

Perfectie
StellingwerfExpoIn zijn schilderijen laat Sjoerd graag de schoon­heid en de perfectie van het onder­werp zien, tot in het kleinste detail. Ook hierin is zijn reclame-achtergrond terug te zien, omdat hij de onder­werpen graag zo esthetisch mogelijk presenteert zonder te veel afleiding erom­heen. De onderwerpen fotografeert hij zelf en hij zet ze vervolgens met olie­verf op paneel, in meerdere lagen, waar hij zich steeds verder verliest in de details: “Want, als je maar lang genoeg kijkt, zie je steeds meer”.

Glicée
Van de twaalf schilderijen zijn er in­middels twee verkocht. Van alle schilderijen zijn ook ‘glicée­prints’ (prints van hoge kwaliteit) beschik­baar in een beperkte oplage.

Galerie In de School
Galerie in de School en bijbehorende winkel zijn ont­staan uit de behoefte van eigenaar Bert Kreeften­berg om na een winkel­leven wat meer te doen met zijn altijd al aan­wezige liefde voor antiek en kunst. De twee nog vrije ruimtes in het pand aan het Nijverheids­plein (een voormalige lagere school) pasten perfect in dit plan. Ooit een school­lokaal, daarna een linnen­winkel en dankzij de hoogte en de fijne licht­inval van de oorspronkelijke school­ingang is de ruimte nu in gebruik als galerie.

Galerie in de School
Nijverheidsstraat 3a, 7213 DA Gorssel
Open vrijdag, zaterdag en zondag 12.00 - 17.00 uur


Gorssel, 27 september 2022

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends