Laatste nieuws

Slank en Fit bij Corpus State

Vanaf dinsdag 19 januari 2016 organiseren Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge en Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis een speciaal lesprogramma voor mensen die last hebben van overgewicht. Door middel van intensieve begeleiding van diëtist en fysiotherapeut is er een laagdrempelig programma samengesteld waarbij plezier, voeding en bewegen centraal staan. De cursus Slank & Fit vindt plaats in gezondheidscentrum Corpus State, Nijverheidsstraat 8 in Gorssel.
Slank & Fit wordt afgestemd op de persoonlijke situatie en behoefte. Door te sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut loopt u minder snel blessures op en wordt goed bekeken wat u wel en niet kunt.

Programma
EtiketlezenDe Slank & Fit cursus bestaat uit een cyclus van tien weken met de volgende onderdelen: tien weken drie maal per week sporten, een intakegesprek voor voedingsadvies en daarnaast nog vier vervolggesprekken, verdeeld over de tien weken en een groepsbijeenkomst (voedingsproducten vergelijken en etiketten analyseren).

Sporten
Tweemaal per week neemt u met de Slank & Fit groep deel aan de sportles, op dinsdagochtend van 09.30-10.30 uur en op vrijdagochtend van 09.00-10.00 uur. Daarnaast kan eenmaal per week zelfstandig  gesport worden in de fitnesszaal van De Boer & de Jonge. Tijdens de groepslessen wordt een persoonlijk bewegingsprogramma samengesteld, waarbij rekening wordt gehouden met de wens voor het afvallen en de eventueel bestaande lichamelijke klachten.

Voedingsadvies
Tijdens het intakegesprek met de diëtist (op maandagochtend of donderdagmiddag) wordt er niet alleen gekeken naar het huidige eetpatroon, maar ook naar het mogelijke dieetverleden, medicijngebruik en het huidige beweegpatroon. Op basis hiervan wordt een voedingsadvies gegeven. Bij alle gesprekken wordt het gewicht bepaald, zodat het effect van de cursus aan het eind van de tien weken meetbaar is.

Opgave
Kosten voor het Slank & Fit programma zijn € 190 voor tien weken. In veel gevallen kan een deel of zelfs het gehele bedrag bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden. Er is ruimte voor maximaal acht deelnemers.
Opgave is mogelijk door een e-mail te sturen met  naam en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan wordt u teruggebeld.


Gorssel, 4 januari 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends