Laatste nieuws

Sloop en nieuwbouw Troephuis IJsselgroep in beeld

Wie de laatste tij wel eens langs de Kwekerijweg in Gorssel is gelopen heeft kunnen zien dat er de afgelopen maan­den heel veel gebeurd is op het terrein van Scouting IJssel­groep. Het ‘Troephuis’ uit 1956, met veel nostalgische waarde maar technisch en functioneel toch wel echt versleten, is in septem­ber 2020 gesloopt. 
Scouting19092020 kleinDe aftrap van de sloop op 19 september 2020Het Troephuis biedt onderdak aan de oudste leeftijdsgroepen van Scouting IJsselgroep en wordt verder gebruikt bij verschillen­de grote activiteiten in Gorssel en omgeving waarbij kinderen centraal staan (o.a. Hutten­dorp Gorssel).

Bouwrijp
Scouting1956 kleinDe bouw van het oude Troephuis in 1956Inmiddels is het terrein bouwrijp. Dat betekent dat de aannemer medio januari 2021 kan beginnen met uit­zetten. Eind januari wordt dan beton gestort en medio februari wordt het nieuwe (prefab) gebouw ge­plaatst. De opening is voorzien in september 2021.
Om heel Gorssel getuige te laten zijn van de werkzaamheden maken de leden van de IJssel­groep foto’s van de hele bouwperiode tot en met de opening. Op Gorssel.nl is nu het eerste album te zien.


Bekijk hier het fotoalbum van de sloop (september tot en met december 2020)


Gorssel, 29 december 2020

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends