Laatste nieuws

Spannend kamp voor meiden Kompasnaald

De meiden van Scouting Kompasnaald hadden een spannend Hemelvaart­kamp: ze moesten kruiden zoeken om een zieke hotel­eigenaar te genezen! Zou dat gelukt zijn?

Hemelvaartkamp
Kompasnaald 1 kleinHemelvaart 2019: iedereen is er klaar voor, tassen, slaapzakken en lucht­bedden worden in auto's geladen. Bij hotel ‘Aan Al Onze Landschappen’ in Schalkhaar wordt iedereen wel­kom geheten door hotel­eigenaar Babette. Babette heeft echter een groot probleem. Er is geen personeel dit week­end. Babette vraagt of iedereen wil helpen om er een goed weekend van te maken. Na het op­maken van de bedden komt Babette nog een keer langs: ze is ziek. Ze zit helemaal onder de rode en witte stippen. De EHBO zoekt de oor­zaak en meldt dat Babette alleen genezen kan worden door een vijf-dubbele dosis kruiden­thee. En daar moeten de meiden van de Kompasnaald voor zorgen.Kompasnaald 5 klein

Spannende tocht
Bij elke activiteit verdienen de welpen en junioren één kruid. Zo lopen ze een spannende tocht, doen samen spel­len en sporten, maken het toetje bij het avond­eten, doen proefjes met het thema Weer en Natuur. Bij iedere activiteit wordt er één kruid verdiend. 
Vrijdagmiddag lekker samen zwemmen, maar vrijdagavond hoort de leiding mensen zingen in de kampvuur­kuil. De leiding maakt vervolgens iedereen wakker en samen gaan ze erop af. Kompasnaald 2 klein
Drie vreemde dames zingen Vader Jacob: meer liedjes kennen ze niet. Laat dit nu één van de op­drachten tijdens de tocht zijn: zelf een tekst maken op dit liedje! Iedere groep zingt zijn lied en de dames vinden dit zo mooi dat ze het ont­brekende kruid aan de kinderen geven. Dan neemt iedereen afscheid en de meiden gaan weer lekker slapen.

Eind goed al goed
Zaterdagmorgen komt Babette - nog steeds erg ziek - afscheid nemen van de welpen en junioren. Gelukkig is EHBO’ster Mathilde nog in de buurt. Zij zet van de vijf kruiden een lekkere thee. Babette neemt een slok, voelt zich vervol­gens niet lekker en rent weg. Maar als ze terug komt zijn de vlekken verdwenen! Ze is weer beter. Het personeel is ook weer terug, en dan is het tijd om de spullen te pak­ken en weer naar huis te gaan. 
Eind goed, al goed. Het was een heel geslaagd kamp.

Wie ook een kijkje wil nemen bij de meiden van de Kompasnaald is zaterdag 15 of zaterdag 22 juni 2019 van harte welkom op Kwekerijweg 3 in Gorssel.


Gorssel, 1 juni 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends