Laatste nieuws

Spannende clubkampioenschappen bij Semper Fidelis

De leden van Rijvereniging en Ponyclub Semper Fidelis in Gorssel streden op 17 april 2017 (Tweede Paasdag) om de felbegeerde clubkampioenstitel, zowel in de categorie pony’s als paarden. Semper Fidels kijkt terug op uitermate gezellige en sportieve clubkampioenschappen.

Veel publiek
SemperClub1Winnaars Casper Franken en Marieke KoerhuisJong en oud streden op 17 april 2017 om de felbegeerde titel ‘Clubkampioen 2017’. Onder aanmoediging van een groot publiek, dat bestond uit medeclubleden, familie, bekenden en andere paardensportliefhebbers, streed een groot aantal pony- en paardenleden samen met hun trouwe viervoeter om de beker. Om de titel te kunnen veroveren moest de combinatie twee dressuurproeven verrijden en twee springparcoursen afleggen. Iedere combinatie op zijn eigen niveau qua dressuur en springen. Degene die over die vier onderdelen gemiddeld de beste score behaalde, sleepte de titel in de wacht.

Stevige strijd
Na een stevige strijd kwamen als winnaars uit de bus: bij de pony’s Marieke Koerhuis met Orchid’s Orion (L2 dressuur/ M springen) en bij de paarden Casper Franken met Annabelle (B-dressuur/ B springen).
Voor Marieke en Orchid’s Orion was het een prolongatie van hun titel. Knappe prestatie! 
Voor Casper en Annabelle was het ook een heel goede prestatie omdat het paard een tijd uit de running was geweest na een zeer zware blessure. Beide ruiters (en paarden) werden uiteraard flink in het zonnetje gezet.

Prijzen op onderdelen
Ook waren er nog prijzen te vergeven in de afzonderlijke onderdelen. De volgende combinaties behaalden daarbij de eerste prijs:
Dressuur pony’s          : 1e proef Mette de Jong met Reggae (klasse B)
                                      2e proef Marieke Koerhuis met Orchid’s Orion (klasse L2)
Springen pony’s BB    : beide manches Emmeke Schreuder met Diego
Springen pony’s          : beide manches Marieke Koerhuis met Orchid’s Orion (klasse M)
Dressuur paarden       : 1e proef Agerta Bokking met Troye (klasse Z2)
                                      2e proef Casper Franken met Annabelle (klasse B)
Springen paarden        : 1e manche Suzan Wevers met Lacor (klasse B)
                                       2e manche Lena Boschloo met Henk (klasse B)
Alle winnaars kregen mooie extra prijzen, ter beschikking gesteld door de Welkoop Gorssel, Blue Balance ruitersportartikelen en Country Lochem (outdoor en ruitersport).

Paaslunch
SemperClub2Marieke Koerhuis in actieTussen de dressuur in de ochtend en het springen in de middag was er een gezellige paaslunch bereid. In de middag was er nog een hilarisch spelelement toegevoegd aan het programma: ruiters en amazones moesten - gezeten op hun paard/pony - een slalomparcours afleggen waarbij een ei op een lepel heelhuids naar de finish gebracht moest worden. Een heuse paashaas (Henk Stegeman) nam daar het ei persoonlijk in ontvangst.
Al met al was het een feestelijke en gezellige dag met mooie sportieve prestaties.

Gorssel, 23 april 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends