Laatste nieuws

Speeltuin de Bolderhoek viert veertigjarig bestaan

Speeltuin de Bolderhoek zet al veertig jaar spelen in Gorssel op de kaart. Op 10 mei 2014 vanaf 15.00 uur wordt dat groots gevierd en iedereen is welkom op het feest. Wie stonden er veertig jaar geleden aan de wieg van de jarige en wat is er bij de Bolderhoek allemaal te beleven?

Houten speeltoestellen
Bolder325px2Het terrein van Speeltuinvereniging de Bolderhoek aan de Elfuursweg in GorsselIn 1974 gingen twee kinderen, Marieke van Gorssel en Ronnie Molleman, naar de burgemeester van de toenmalige gemeente Gorssel en vroegen of het niet meer gebruikte sportterrein in het dorp een speeltuin mocht worden. Na overleg met Frits Molleman, Frits van Gorssel en Jan Wijgman werd de Speeltuin opgericht. Omdat er geen geld in kas was, werden houten speeltoestellen gemaakt door de buurtbewoners. Een zandbak werd gecreëerd, een kabelbaan werd ontworpen door Bertus ten Have en als er een speeltoestel klaar was dan werd het onder luid gejuich van de buurtkinderen naar de speeltuin gedragen.

De Boldernootjes
Er werd gestart met activiteiten, waaronder de avondvierdaagse, een keer in de veertien dagen een knutselmiddag en aan het einde van het seizoen een spelletjesavond.
Doordat drie kinderen (Eva Stormink, Joyce Koopman en Sil Reusken) de vraag stelden: “Kunnen wij, behalve bij de avondvierdaagse, verder ook zingen?' werd er door Harry Dolleman en Annie Wijgman een kinderkoor opgericht, ‘de Boldernootjes’. Na 12,5 jaar bestond het koor uit 55 leden! Prijzengeld en sponsoring door het koor werden besteed aan goede doelen, door de kinderen uitgekozen (de molen, de ponytram en het ooievaarsdorp).

Ontmoetingsplek
BolderhoekKlimparamide3253 jaar geleden werd de klimparamide in gebruik genomen. Tijdens het feest op 10 mei zal er weer een nieuw speeltoestel worden onthuld.Nu, anno 2014, is de doelstelling van de Bolderhoek nog steeds dezelfde als veertig jaar geleden. In de woorden van een enthousiast bestuurslid: “De Bolderhoek is er voor jong en oud, er worden nog steeds de meest fantastische activiteiten georganiseerd en de Bolderhoek is een geweldige ontmoetingsplek voor kinderen en hun ouders. Dit alles is alleen maar mogelijk door geweldige sponsors, donateurs en vrijwilligers.”

Verjaardagsfeest
Om dit veertigjarig bestaan van de Bolderhoek uitbundig te vieren en iedereen te bedanken, nodigt de Bolderhoek graag alle kinderen, papa's, mama’s, verzorgers, opa's en oma’s en iedereen die zin heeft in een feestje uit om op zaterdag 10 mei 2014 naar het Bolderhoekterrein te komen.
Om 15.00 uur begint het verjaardagsfeest. Het nieuwe ‘zand-waterspeeltoestel’ zal worden onthuld en verder zal het bruisen van de activiteiten, zoals schminken, toneel, dansen, muziek, verkleden en nog veel meer. Het feestprogramma is te vinden op de
website van de Bolderhoek.
De Bolderhoek: ”Vertel het rond, nodig iedereen uit en laat het feest knallen”.


BolderhoekLogoTrans500x163 De Bolderhoek, Elfuursweg 74A, 7213 ER Gorssel
Website


Gorssel, 3 mei 2014
 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends