Laatste nieuws

Spelen is belangrijk: Geef voor Jantje Beton

Van maandag 8 t/m zaterdag 13 maart 2021 is er weer de jaarlijkse collecte voor Jantje Beton. Spelen is leuk, gezond en houdt kinderen vrolijk. Daarom stimuleert Jantje Beton al bijna vijftig jaar spelen, van het begeleiden van het aanleggen van speelplekken, tot voorlichting bij gemeente en ouders

Spelen is belangrijk
JantjeBetonLogo klein Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegen­slagen. Jammer genoeg wordt buiten spelen steeds minder vanzelf­sprekend. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts een keer per week buiten. Spelen houdt kinderen vrolijk en open tegenover de wereld. Eigenlijk zou iedereen wat meer moeten spelen. Daarom faciliteert Jantje Beton al bijna vijftig jaar spelen; van het begeleiden van het aanleggen van speel­plekken, tot voorlichting bij gemeente en ouders.

Huis-aan-huis of online
Tijdens de collecteweek komen leden van (speel)verenigingen aan de deur. Zo ging het al vele jaren. De helft van de opbrengst mogen ze zelf houden, de andere helft is voor landelijke projecten van Jantje Beton. De huis-aan-huis collecte is in deze coronatijd toegestaan met bepaalde spelregels, maar dit is een keuze van de verenigingen zelf. Niet alle deelnemende verenigingen gaan de deuren langs, maar hebben een online collectebus (iDEAL met QR-code) aangemaakt. Dus u kunt rustig thuis vanaf de bank en op ieder gewenst moment doneren.

Deze verenigingen gaan alleen digitaal collecteren; de QR-code van iDEAL kunt vinden op hun website of op het briefje in uw brievenbus:
Scouting IJsselgroep  voor Gorssel (behalve de buurt van de Wielewaal), een deel van Eefde, Almen en Joppe.  www.scouting-ijsselgroep.nl 
Buurtvereniging De Wielewaal in hun eigen wijk.  www.facebook.com/dewielewaal 

Scouting Kompasnaald gaat in Eefde (deel) en Harfsen wel huis-aan-huis collecteren met de bekende collectebus, maar u kunt ook u digitaal geld overmaken: www.scoutingkompasnaald.nl 

Ondanks deze moeilijke coronatijd hopen de verenigingen dat u ook dit jaar hen en Jantje Beton blijft steunen door een bijdrage in de collectebus of digitaal. Namens deze clubs en Jantje Beton, hartelijk bedankt!

Meer informatie is te verkrijgen bij Geert Hiethaar, telefoon 06-51 25 84 20, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  
Gorssel, 3 maart 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends