Laatste nieuws

Spetterend concert van de Harmonie

Met deze woorden werd het concert van afgelopen zondagmiddag 12 maart aangekondigd en zo is het ook door het publiek ontvangen. Een staande ovatie in de vol bezette Ontmoetingskerk viel de Harmonie Gorssel-Eefde na afloop ten deel.

voorjaarsconcert 12 maart 2023 olv Gilian Schmidt 1 kleinDe Harmonie met projectdirigent Gilian SchmidtHet HIT-orkest (Harmonie in Training) o.l.v. Henk Vruggink nam het eerste deel van het programma voor zijn rekening. Met lekker lopende muziek­stukken namen de ongeveer twintig jeugd­leden een warm applaus in ontvangst. De aanwezige familie­leden en anderen mogen trots zijn op hun talent­volle kroost. De Harmonie heeft toekomst, zoveel is wel duidelijk.

Daarna was het de beurt aan het ‘groot’ orkest onder leiding van project­dirigent Gilian Schmidt. Het openingsstuk Shirim was direct al een nummer waarop enthousiast werd gereageerd. Dit Klezmer-genre bleek menige aanwezige te hebben ontroerd, zo bleek uit de reacties na afloop. Maar ook op de bekende werken als Abba en Grease reageerde het publiek vol enthousiasme. De Hungarian March was een pittig stuk, maar De Harmonie liet zich van zijn beste kant horen, zeker gezien de relatief korte voorbereidings­tijd met Gilian. Clockwork, een muzikaal arrangement voor ‘zoals het klokje thuis tikt’, bevatte een passend en ludiek slotakkoord via een afgaande wekker… De finale van de concert­middag was voor Ouverture to a New Age, een prachtig stuk van Jan de Haan met her en der pompeuze passages waarin de orkest­klanken mooi bij elkaar kwamen.

voorjaarsconcert 12 maart 2023 olv Gilian Schmidt 4 kleinKlik op de foto om meer foto's te bekijkenGilian Schmidt wist zijn projectorkest behendig en bezield door alle stukken heen te leiden. De Harmonie bedankte hem daarvoor uiteraard uitbundig.
Na afloop bleven vele bezoekers en muzikanten nog gezellig koffie met iets lekkers drinken.
Zo kon er gezamenlijk nagenoten worden van een geslaagde middag, waarna de Harmonie weer aan een nieuw programma gaat werken, namelijk voor de Music Tour naar Trier en Luxemburg tijdens het Hemelvaartweekend.
  

Gorssel, 13 maart 2023

aa

bb  

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends