Laatste nieuws

Spieren voor Spieren Rally levert € 15.000 op

De vierde editie van de Spieren voor Spieren Rally, die op zaterdag 2 juni 2018 werd gehouden, had een record aantal van 62 klassieke en exotische wagens aan de start. De royale opbrengst van € 15.000 komt tevens van sponsoren uit de regio en is bestemd voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen. De rally is georganiseerd door Rotary Gorssel.

Rally18 Winnaars SvS 2018De sportieve en uitdagende tocht voerde voor het eerst niet door De Achterhoek en Twente, maar over de prachtige groene Veluwe. In totaal reden de deelnemers zo’n 160 kilometer.

Onder de deelnemers waren talloze cabrio’s. Populair waren ook de Porsches (7) en de klassieke Alfa Romeo’s (5) en ook Jaguar (5) was goed vertegenwoordigd. Twee Ferrari’s en tientallen ‘young classics’ maakten het rijdersveld compleet. De grootste blikvanger was de Bugatti 35B van équipe Klopper/Spiele, die zonder snelheidsmeter of kilometerteller meedeed aan de rally.

RAlly18 Uitreik cheque SvS 2018Harry Top (rechts), voorzitter van Rotary Gorssel reikt de cheque van €15.000 uit aan Iker, die hem namens de Stichting Spieren voor Spieren in ontvangst namDe winst in de sportklasse was voor André de Groot en Gonny Vijn in een Saab 9-3 Cabrio, de toerklasse werd gewonnen door vader Edwin en zoon Jasper Geurts (met 14 jaar de jongste winnende navigator in de geschiedenis van deze rally), in een Alfa Romeo 2000 GTV. De jeugdklasse werd gewonnen door Jelle en Manon Pothoven in een Austin Healey 3000.

Tot de bijzondere genodigden bij de prijsuitreiking behoorde de familie De Joode uit Hattemerbroek. De twaalfjarige Iker de Joode heeft een spierziekte; samen met zijn ouders legde hij de de deelnemers en het publiek van de rally uit hoe zijn leven met de ziekte er uit ziet en dat de opbrengst van de rally goed terecht komt.

 

Gorssel, 2 juni 2018

 

aa

bb

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends