Laatste nieuws

Spieren voor Spieren Rally levert € 15.000 op

De vijfde editie van de rally, ook nu weer georganiseerd door Rotary Gorssel, bracht zaterdag 64 equipes – een record – aan de start. De opbrengst voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen kwam, mede dankzij de bijdragen van veel sponsoren uit de regio, uit op €15.000.

Rally8 6 19 LT 36Foto bij de start (Foto Louise Tietge)De Rotary spreekt van een geslaagde rally, ondanks de buien en harde wind. “De Spieren voor Spieren Rally staat nu echt landelijk op de kaart”, aldus een woord­voerder. Opvallend aan deze lustrum­editie was dat de deel­nemers uit heel Nederland en zelfs België kwamen – zowel onervaren rijders als rally-experts. De rally heeft in vijf jaar een reputatie opgebouwd als een sportief, uitdagend, maar vooral ook toegankelijk en gezellig evenement. De ruim 200 kilometer lange tocht, die begon bij Den Oldenhof in Gorssel, voerde via Salland en het Vechtdal naar de finish op de Holterberg.

Onder de deelnemers was een groot aantal klassieke en exotische auto’s, waaronder talloze cabrio’s. Die hielden het dak aanvankelijk dicht vanwege de wind en een enkele bui, maar in de loop van de dag liet ook de zon zich zien. De strijd om de winst leverde zowel in de Sport- als de Tourklasse veel spanning op, met minieme verschillen in de top. De winst in de sportklasse was voor Joris Buijs en Jaap Verplanken in een Rolls Royce Silver Shadow II uit 1975, de toerklasse werd gewonnen door Johan Goorhuis en Paul Tempelaars in Mercedes-Benz 350 SL uit 1972.

SpvSp19Milan1Milan Altena, kinderambassadeur van Spieren voor SpierenEen bijzondere genodigde bij de prijs­uitreiking was Milan Altena (14) uit Zutphen, Kinder­ambassadeur van Spieren voor Spieren. Milan, die de spierziekte FSHD heeft, legde de deelnemers en het publiek van de rally uit hoe zijn leven met de ziekte er uit ziet en dat de opbrengst van de rally aan belangrijk onderzoek wordt besteed.
  


Gorssel, 10 juni 2019

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends