Laatste nieuws

Sponsoractie tegen kindhuwelijken

Orthopedagoog Lente Werner is afkomstig uit Gorssel en promovendus aan de Universiteit Utrecht. Zij doet onderzoek naar mechanismen die kunnen verklaren waarom emotionele en fysieke mishandeling vaak doorgegeven wordt tussen generaties. Lente: “Kinderen worden snel slachtoffer en hebben zelf niet de mogelijkheden of vaardigheden om voor zichzelf op te komen. Ieder kind hoort gewoon kind te zijn, lekker te kunnen spelen en zichzelf te kunnen ontwikkelen! Daarom vind ik het belangrijk om de kinderen te ondersteunen voor wie dit niet vanzelfsprekend is”.

Sponsoractie
Vietnam2Lente WernerLente wil zich ook graag buiten haar studie inzetten om misbruik van kinderen en hun rechten tegen te gaan. Ze heeft een sponsoractie opgezet tegen gedwongen kindhuwelijken in Vietnam. Ze neemt deel aan het project ‘Cycle for Plan Vietnam’ en gaat in maart a.s. ruim 400 kilometer fietsen door de bergen van Vietnam. Lente vertelt dat 44% van de kinderen in deze gebieden te maken krijgt met een gedwongen huwelijk, met alle gevolgen van dien; ze worden van school gehaald, komen in slechte omstandigheden terecht met mishandeling en misbruik en hebben geen middelen om voor zichzelf op te komen. Lente maakt de fietstocht met 24 medefietsers en samen willen ze zo het startkapitaal ophalen waarmee Plan Nederland en Plan Vietnam een project in Vietnam kunnen opzetten. Daarbij zal de nadruk liggen op het in gesprek gaan met de lokale bevolking en stamhoofden. Daarbij hoort het bieden van bijvoorbeeld seksuele voorlichting en voorlichting over de rechten van kinderen en verdere ‘empowerment’. Ook kan praktische ondersteuning geboden worden bij het vergroten van de toegankelijkheid van onderwijs door de aanleg van scholen/wegen. Zo wordt de kans groter dat deze kinderen naar school kunnen blijven gaan wanneer zij uitgehuwelijkt worden. Het doel van dit alles is het terugdringen van het aantal gedwongen kindhuwelijken in deze gebieden. 

Doel 
Vietnam3
Het doel van de sponsoractie is om een bedrag van € 4000 op te halen. René Vos is hierbij een van de hoofdsponsors voor € 500. Lente is daar heel blij mee, maar ze is nog op zoek op zoek naar een tweede hoofdsponsor en hoopt die in Gorssel te vinden.

Bingo
Op 11 januari organiseert Lente een bingo voor Vietnam in de Borkel. Ze hoopt dat er veel mensen op afkomen, want de hele opbrengst van deze bingo gaat ook naar het project tegen gedwongen kindhuwelijken in Vietnam; de prijzen worden gesponsord door winkels uit Gorssel. De entree is een vrije gift en er zijn kleinigheidjes te koop voor het goede doel. De bingo begint om 14.30 uur.

Vietnam4Lente heeft een speciale Facebookpagina voor de sponsorwerving. Donaties, groot of klein, zijn welkom.


Gorssel, 10 januari 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends