Laatste nieuws

Spontane bollenplantactie Gorssel Bloeit

In de eerste week van januari 2023 zijn er op meerdere plekken in Gorssel duizenden bloem­bollen de grond ingegaan. Dat lijkt wat laat in het plant­seizoen, maar de organisatie van Gorssel Bloeit kon een buiten­kansje niet voorbij laten gaan. Het aanbod van Baltus Holland Bloem­bollen uit Vaasen om gratis enkele pallets met nar­cissen, tulpen en alliums af te komen halen was snel aan­genomen.

OLT, Gorssel-Noord en Acaciaplein
BloeitBol 2 kleinBollen planten in het Openluchttheater in GorsselGezien de hoeveel­heid bloembollen - bijna 20.000 stuks - waren wel wat extra handen nodig. Een deel van de bollen is door een hechte groep vrijwilligers van het Openlucht­theater Gorssel ter plekke de grond in gegaan. Coördinator Eric Suyten: “Zo klinkt er misschien in het vroege voor­jaar wat extra muziek op deze locatie, aangezien er heel wat trompet­narcissen een plekje hebben gekregen”.
BloeitBol 1 kleinOok de jeugd helpt meeOok de Whatsapp­ groep CDT uit Gorssel-Noord heeft de handen uit de mouwen gestoken en in de wijk veel bollen geplant. Dat was een mooie gezamen­lijke actie, vooraf­gaand aan hun jaarlijkse stampotten­buffet in Eetcafé de Hoek. Dat smaakte deze keer extra goed. Een ander deel van de bollen gaat naar de speeltuin­vereniging Acaciaplein, zodat ook daar in het voorjaar extra bloemen­pracht terug te vinden is.

Meehelpen?
BloeitBol 3 kleinDeelnemers aan de Whatsapp groep Gorssel-Noord zoeken bollen uitLater in de week gaat Gorssel Bloeit zelf aan de slag en voegt prachtige tulpen toe aan de al aanwezige bloem­bakken. Ook worden er op diverse plekken in en om het centrum tulpen, nar­cissen en alliums geplant. De teams verzamelen om 9.00 uur bij Zo en Nu aan de Hoofd­straat in Gorssel en vanaf daar gaan ze aan het werk. Wie het leuk vindt om een keer mee te helpen is van harte welkom. Aan­melden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar spontane deel­name kan natuurlijk ook. Neem hand­schoenen, spade of bollen­planter mee en eventueel een geel hesje voor de veilig­heid.


Gorssel, 4 januari 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends