Laatste nieuws

Spontane hulp voor vrijwilligers Vaste Prik

Wat als de hoeveelheid zwerfvuil van één ochtend zoveel is dat je het bijna niet meer kunt dragen? Dit overkwamen Demi en haar zus Liza toen zij vorige maand langs de N348 naar zwerfafval zochten. Op weg naar het inlever­punt was er een vriendelijke meneer die hen zag sjouwen met twee volle zakken zwerfvuil. Hij bood de dames een steek­wagentje aan. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. 

VastePrik Demi metkarretje kleinHulp voor 'vaste prikker' Demi. De foto is van Liza.De vrijwilligers van Vaste Prik verzamelen zich iedere vierde zaterdag van de maand om 9.45 uur voor Zo en Nu aan de Hoofdstraat 43 in Gorssel, om met elkaar zwerfvuil te verzamelen in en rond Gorssel. Er wordt gestart met een kop koffie of thee. Na het versterken van de innerlijke mens worden de materialen uitgedeeld en de zoek­gebieden verdeeld. Meestal gaan de ‘prikkers’ in tweetallen op stap en verzamelen zij zwerfvuil tot een uur of 12.00. U heeft ze vast wel eens aan het werk gezien, met de opvallende gele hesjes.

Zin om mee te prikken?
U bent van harte welkom. De groep kan altijd nieuwe mensen gebruiken. Kies uw eigen gebied om schoon te houden of loop mee met één van de vaste vrijwilligers. “Alleen samen kunnen we onze omgeving schoon­houden” aldus Irma Krommenhoek van het kernteam Vaste Prik Gorssel.

 
Gorssel, 17 april 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends