Laatste nieuws

Sporen in het landschap (3)


Werkgroepgroen2Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Arnhem doen sinds begin november onderzoek naar de cultuurhistorie van het landschap rondom Gorssel. Zij doen dit op verzoek van de Werkgroep Cultuurhistorie en Landschap, die is ingesteld door de Dorpsraad Gorssel. De studenten verzamelen informatie en maken de resultaten toegankelijk, als onderdeel van hun eindexamenjaar.
De Werkgroep Cultuurhistorie en Landschap en de studenten van Larenstein doen regelmatig verslag van hun project. Het tweede verslag, over het interview met deskundigen, leest u hier.

Workshop
Op vrijdag 5 december hielden de studenten van Larenstein een workshop in het Tramstation in Gorssel. Enkele belangstellenden uit het dorp waren hier op afgekomen en bespraken hun persoonlijke mening of gedachte over het landschap met de studenten.

In gesprek met inwoners Gorssel
Werkgroepgroen1Door de studenten werd een korte presentatie gehouden met daarin tekst en uitleg over de workshop. Doel van de workshop was om persoonlijke verhalen en wetenswaardigheden over het landschap boven water te krijgen. Er waren vier posters voor de workshop gemaakt met de thema's: de Gorsselse heide, de IJssel met de uiterwaarden rondom het dorp, de Marken en als laatste de gegoede burgerij. Deze posters vormden de basis van de workshop en werden door de belangstellenden beoordeeld op kwaliteit/uiterlijk. Ook belangrijk was dat men kon aangeven wat er nog ontbrak op de posters. De inbreng van de belangstellenden was voor de studenten erg belangrijk. Zij gaan die inbreng verwerken in vier definitieve posters.

Wintermarkt
De studenten nodigen de inwoners van Gorssel graag uit om deze vier definitieve posters te bekijken en hun persoonlijke verhalen over het landschap te delen. Daartoe hopen de studenten de inwoners van Gorssel te ontvangen op 13 december 2014 tijdens de wintermarkt in de Protestantse kerk in Gorssel. (10.00 – 13.00 uur). Als u wilt,  wordt uw verhaal op video opgenomen. De filmclub ‘Het Accent’ verleent hieraan haar medewerking. De organisatie van de wintermarkt heeft haar toestemming gegeven aan de studenten om deze dag aanwezig te mogen zijn, hiervoor zijn de studenten het bestuur erkentelijk. De studenten staan met een miniversie van het Koerhuis (uit het voormalige gemeentewapen van Gorssel) en een knalgroene caravan op de wintermarkt. U kunt ze niet missen!


Gorssel, 10 december 2014

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends