Laatste nieuws

Sportieve activiteiten in De Boskoele

Er wordt niet alleen recreatief gezwommen in De Boskoele, maar De Boskoele biedt ook sportieve activiteiten die net wat meer inspanning vergen: bootcamp voor kinderen (nieuw) en triatlontrainingen voor volwassenen.

Bootcamp
Bij bootcamp worden krachtoefeningen afgewisseld met sport en spel. Het programma is speciaal gericht op kinderen. Bootcampinstructrice Tessel Kok begeleidt de lessen en is enthousiast: “Ik gebruik de ligweiden en bij warmer weer natuurlijk ook het zwembad.” 
Tessel Kok: “Natuurlijk kun kinderen ook eerst eens komen kijken. Het enige wat ze nodig hebben is sportkleding, zoals loopschoenen, zwemkleding, een shirt en broek. Ze hoeven zich niet vooraf op te geven, ze kunnen dus gerust met al hun vriendjes, vriendinnetjes en buurtkinderen naar het zwembad komen”. 

Triatlongroep succesvol
Triatlon Boskoele Gorssel 2016 kleinDeelnemers aan de Triatlon Gorssel in 2016. Naar verwachting is er in 2019 een nieuwe editie van de Triatlon GorsselNiet alleen voor kinderen zijn er extra sportactiviteiten in De Boskoele, ook trainen de triatleten van de triatlongroep De Boskoele iedere week en met succes. Onlangs behaalden Simon-Tijs de Feber, Maaike Simic en Karin Komdeur bij wedstrijden in Hengelo (Gelderland) en Esther Strijker in Saalfelden (Oostenrijk) mooie resultaten. De groep groeit en heeft ook leden die geen triatlon doen, maar vooral goed willen leren zwemmen en af en toe ook langere afstanden in open water willen afleggen.

Informatie
De bootcamp voor kinderen in De Bosloele vindt in het zwemseizoen  plaats van 13.30 tot 14.30 uur op woensdag in de even weken. Kinderen van 6-12 jaar met een toegangskaartje voor het zwembad of een abonnement kunnen kosteloos deelnemen.
Wie ook beter en sneller wil leren zwemmen is van harte welkom om mee te trainen met de triatleten. Ze doen dat iedere woensdagavond van 19.15 tot 20.15 uur in De Boskoele, onder leiding van Otto Zeijpveld. In de winter traint de groep in De Beemd in Lochem.


Gorssel, 4 juni 2018

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends