Laatste nieuws

Sportvissers maken eigen toegangshek naar het Zandgat

De eigenaar van het Zandgat bij de IJssel is begonnen met de uitvoering van de verondieping en herinrichting van het Zandgat. Er wordt veel zand en bagger­specie gestort waardoor het Zandgat meer variatie in diepte krijgt. De steile oevers worden flauwer gemaakt er komt een geleidelijke overgang naar diepere delen. Zo krijgt zonlicht de kans om in ondiepere delen door te dringen tot de bodem. Bij de doorgang naar de IJssel komt een eilandje. Volgens de plannen krijgen de diversiteit en beleving van flora en fauna hierdoor een impuls.
Eigenaar van het Zandgat is Ravenswaarden B.V. met als aandeel­houders Grondbank Oost-Gelderland B.V. en Dijkerhof Basal B.V.

Hek1 kleinDoor de hengelaars van Ons Genoegen gemaakt hek aan de zuidzijde van het ZandgatDoor de werkzaamheden kunnen de sportvissers van HV Ons Genoegen lastiger bij het Zandgat komen en daarom is aan het einde van de onver­harde weg (aan de zuidzijde van het Zandgat) met een afsluitbaar hek een doorgang door de afrastering gemaakt. Het hek is namens de vissers door Jos Bontjer en Ab Venema gemaakt in overleg met de boer die het aan­liggende perceel pacht. Het hek vormt de afscheiding tussen de onverharde weg en de uiter­waard waar zomers koeien grazen.
Het Zandgat is voor wandelaars bereikbaar via de Bruggeweerdse­dijk. De afsluiting met het nieuwe hek zit helemaal aan het einde van deze weg, ongeveer 200 meter voorbij de picknickbank en vormt geen beperking voor de andere bezoekers.

Hek2 kleinLeden van Hengelaars­vereniging Ons Genoegen hebben vergunning om met de auto door te rijden naar het Zandgat en een licentie om in het Zandgat te vissen. Andere bezoekers moeten de auto aan het begin van de Bruggeweerds­edijk parkeren.

Voor vragen over het Zandgat kan contact worden opgenomen met Geert Hiethaar van HV Ons Genoegen, telefoon 06-51258420.


Gorssel, 17 december 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends