Laatste nieuws

Statiegeldactie bij Jumbo Brinkman voor GOVOS

GOVOS voert actie ten behoeve van haar project Cocha­bamba in Bolivia. Jumbo Brinkman in Gorssel stelt in de maanden januari en februari 2023 zijn statiegeld­automaat ter beschikking voor dit goede doel.

Cochabamba
Govos 2 kleinDit meisje (ze zal nu ongeveer 13 jaar zijn) staat al jaren lang symbool voor de steun van GOVOS aan de kinderopvang in CochabamGOVOS (GOrssel Voor Ontwikkelings­samenwerking), is opgericht in 1980 en staat aan de basis van fair trade winkel ‘Eerlijk! genieten, wereldse kado­winkel’ aan de Hoofdstraat in Gorssel.
GOVOS ondersteunt een educatief centrum (Centro Educativo Golon­drinas - educatief centrum De Zwaluwtjes) in twee arme wijken in Cocha­bamba, Bolivia. Hier worden zo’n vijftig kinderen van arme ouders op­gevangen. Ze krijgen les en twee maal­tijden per dag. Het educatief centrum is voor zijn bestaan afhankelijk van de steun vanuit COVOS. 

Nieuw project
Het centrum heeft vanaf april 2022 vanuit de Colom­biaanse overheid voor beide vestigingen slechts een bijdrage voor drie leid­sters ontvangen, terwijl er minimaal vier leid­sters aanwezig moeten zijn. De indruk bestaat dat de overheid om politieke redenen steeds nieuwe bureau­cratische eisen stelt aan het voort­bestaan van het educatief centrum. GOVOS vindt de huidige situatie verre van ideaal en wil dan ook graag zo spoedig mogelijk een extra financiële bij­drage leveren voor het aan­stellen van een extra leidster. 

Oranje knop
Jumbo Brinkman in Gorssel schiet GOVOS te hulp en stelt in de maanden januari en februari 2023 de statiegeld­automaat bij de Jumbo beschik­baar. Wie in die maanden bij het inleveren van lege flessen op de oranje knop drukt, zorgt ervoor dat het bedrag door Jumbo Brinkman met GOVOS wordt verrekend.


Gorssel, 18 december 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends