Laatste nieuws

Stayokay Gorssel stijlvol verbouwd en uitgebreid

Op vrijdag 10 mei a.s. heropent Stayokay Gorssel na een complete renovatie officieel zijn deuren. Het hoofdgebouw, het prachtige Noorse jachthuis ‘De Kleine Haar’ is stijlvol en authentiek verbouwd en in de omgeving zijn vier zogenaamde Wikkelhouses geplaatst. Buurtbewoners en andere geïnteres­seerden kunnen tijdens de opening aanschuiven aan de feestelijke 'Mengtafel'.
Het vernieuwde hostel richt zich op gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten.

Karakter
Stayokay Gorssel TacoVanDerWerf 016De rustieke jachtzaal. Mooie details: prints van jachttaferelen op de stoelen, afkomstig van schilderijen van het Rijksmuseum.Het pand is sfeervol en duurzaam verbouwd met behoud van de karakte­ristieke elementen. Hostel­manager Bob Ermens: "Na deze renovatie zijn we zeker toekomst­bestendig, zowel voor de nieuwe generatie reizigers als buurt­bewoners. "Mooist vind ik dat het karakter van het oude jachthuis - ooit geschonken door de Noorse Koning en nu een rijks­monument - meer dan ooit zichtbaar is. Alles komt samen: de oorsprong, het nu, de ongedwongen sfeer en de mensen: jong, oud, reizigers en locals."

Faciliteiten
Stayokay Gorssel TacoVanDerWerf 030Uitzicht vanuit een 'Wikkelhouse'Het hostel heeft een sfeer­volle bar, restaurant met open­haard, zit- en speel­kamer, zonnige serre, een grote tuin rondom met terras en een speeltuin voor de kleinsten. Voor gasten die willen over­nachten, biedt Stayokay Gorssel 120 slaap­­plaatsen, verdeeld over 20 (privé­)kamers met eigen sanitair, 6-persoons Noorse stuga's en vier Wikkelhouses: duurzame tiny houses van karton. Ook zijn er 3 vergaderruimtes en is het hostel geliefd als feest- en bruiloftslocatie.

Sociaal en duurzaam
Stayokay Gorssel TacoVanDerWerf 014Fraaie lichte kamer, met planten en rieten stoelenStayokay heeft verantwoord onder­nemen hoog in het vaandel staan. Bij het her­inrichten van het hostel is waar mogelijk gebruik gemaakt van circulaire materialen. Zo zijn de vintage stoelen uit de jaren 60 voorzien van een jachtprint, zijn de tegels in de douche cradle-to-cradle en kan je slapen in duur­zame Wikkelhouses van karton. De mede­werkers werken in gerecyclede bedrijfs­kleding en in het restaurant zijn verant­woorde, biologische producten verkrijg­baar. Ook gasten worden betrokken: door ze te vragen korter te douchen en afval te scheiden bijvoorbeeld.

Mengtafel
Stayokay Gorssel TacoVanDerWerf 001Foto's Taco van der Werf
De opening valt samen met het 90-jarig bestaan van Stayokay. Zo lang ontvangt Stayokay al gasten die graag samen een onver­getelijke tijd beleven. De opening zal dan ook gevierd worden met een passend evenement: De Mengtafel. Het wordt een avond (aanvang 17.30 uur) om nieuwe mensen te ontmoeten en boeiende gesprekken te voeren aan lange tafels met heerlijk eten en drinken. Stayokay wil de band met de lokale gemeen­schap versterken en een fijne 'huiskamer in de Achterhoek' bieden. Daarom worden buurt­bewoners en overige geïnteres­seerden uitgenodigd voor deze avond en de sfeer in het vernieuwde hostel zelf te ervaren.
De Mengtafel vindt bij mooi weer plaats in de tuin van het hostel. Een kaartje om aan te schuiven bij het 3-gangen diner kost € 18,50 en daarvan gaat ook een bedrag naar het Stay4all fonds. Dit fonds verzorgt school­kampen voor kinderen van ouders die dat niet kunnen betalen. 

 

  
Stayokay Gorssel
Dortherweg 34, 7216 PT Kring van Dorth
Telefoon 0573-431615
  

Gorssel, 28 april 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends