Laatste nieuws

Stichting AED Eefde-Gorssel blij met nieuwe AED

De Stichting AED Eefde-Gorssel heeft er weer een AED bij: aan de muur van gebouw Beuk aan de ds. Schakel­weg in Gorssel. De Stichting is er blij mee: “Daar hangt-ie. Onze nieuwste aanwinst, dag en nacht bereik­baar en aangeschaft dankzij een genereuze gift. Weer extra veilig­heid in ons dorp”.
Er zijn nu binnen het postcode­gebied 7213 veertien AED’s die dag en nacht beschik­baar en bereik­baar zijn. Als bij een oproep via 112 blijkt dat er mogelijk sprake is van een hart­stilstand, wordt automatisch HartslagNu ingeschakeld. Dit is de organisatie die zorgt dat er zo snel mogelijk vrijwilligers worden op­geroepen, zodat er iemand is om te beginnen met reanimeren en iemand die ergens een AED gaat halen. 

Burgerhulpverleners nodig
AED Beuk kleinAED aan de muur van gebouw Beuk aan de ds. Schakelweg in GorsselMaar het is net zo belangrijk dat er voldoende vrijwilligers - burger­hulpverleners genoemd - zijn die kunnen worden ingeschakeld. Daarom doet de Stichting een beroep op mensen in Gorssel en Eefde die kunnen reanimeren, maar zich nog niet hebben aan­gemeld als burger­hulpverlener, om dat vooral wel te doen: “Bent u bedrijfs­hulpverlener of bent u werkzaam in de zorg? Meld u alstublieft aan! Dat kan via HartslagNu.nl. Als u wilt, kunt u bij ons een folder over dit systeem aanvragen”.

Leren reanimeren
Wie wil leren reanimeren of weten hoe een Automatische Externe Defibrillator (AED) werkt, of zijn kennis en vaardig­heden wil opfrissen, kan in het voorjaar van 2023 weer praktijk­lessen volgen in Gorssel en Eefde. Het zijn gecombineerde lessen voor beginners en gevorderden. Het advies is elk jaar een herhalings­les te volgen; na de eerste cursus wordt een herhalings­les na een half jaar aanbevolen. De lessen worden georganiseerd door de Stichting AED Eefde-Gorssel en verzorgd door Gijs ter Brake van MYN BHV uit Laren. 

Nieuwe lessen 
Wie in Gorssel een les wil volgen kan kiezen uit drie data: dinsdag 14 februari, donder­dag 16 maart en donder­dag 13 april, telkens van 19.00 tot ongeveer 21.30 uur in de kerk in Gorssel.
In Eefde is er nog plaats op donderdag 6 april en donder­dag 11 mei, eveneens van 19.00 tot ongeveer 21.30 uur in Het Hart in Eefde. De kosten bedragen € 20. Wie niet in postcode­gebied 7211 of 7213 woont betaalt € 10 extra.
Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van AED Eefde-Gorssel. Informatie vragen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 06-53766451.


Gorssel, 1 februari 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends