Laatste nieuws

Stichting IJsselwijs pakt de draad weer op

Vanaf 2010 organiseerde de Gorsselse Stichting IJssel­wijs een aantal goed bezochte ‘Winter Wonder­land’ musicals in ’t Trefpunt in Gorssel, waar zangers en acteurs uit de hele regio aan dee­lnamen. Van jong tot oud, ervaren of niet ervaren, voor iedereen werd een plek gevonden. Het laatste project van IJssel­wijs stamt uit 2015. De organisatie was zo enorm geworden, dat het niet meer te doen was om elk jaar dezelfde kwaliteit te waar­borgen. 

‘Friends for Xmas’
Kerstprojectkoor kleinRepetitie van het projectkoor voor 'Friends for Xmas'Maar nu is het 2022 en pakt IJssel­wijs de draad weer op. Weliswaar in een aan­gepaste vorm, maar er komen zondag 11 december twee kerst­uitvoeringen in de kerk in Gorssel, met de titel: ‘Friends for Xmas’. Het podium wordt gevuld met een project­koor, dat bestaat uit zo’n 60 zangers en zangeressen. Tijdens de uitvoering wordt het publiek getrakteerd op liefde­volle, warme en goed in­gestudeerde nummers, waarbij een enkele solo niet wordt geschuwd. Ook het publiek wordt bij de voor­stelling betrokken. Dat mag de klassieke kerst­nummers meezingen, volgens het zo­genaamde ‘Sing It’ model: mee­zingen via grote beeld­schermen waarop de tekst verschijnt. En Stichting IJssel­wijs kijkt terug op de Winter Wonder Land projecten. Hoe ze dat doen is nog een ver­rassing. 

Binnenkort kaartverkoop
Er zijn op 11 december 2022 twee voor­stellingen: om 13.00 uur en om 15.00 uur in de protestantse kerk in Gorssel. De kaart­verkoop start binnenkort.


Gorssel, 13 oktober 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends