Laatste nieuws

Stichting Welzijn Lochem zet iPadmaatjes in het zonnetje

Vrijwilligers die ouderen wegwijs maken op tablet of iPad worden ‘iPadmaatjes’ genoemd.
Stichting Welzijn Lochem zette ze onlangs in het zonnetje. Nieuwe iPadmaatjes zijn welkom!

iPadmaatjes
iPadmaatjes
iPadmaatjes zijn vrijwilligers die aan huis gebonden ouderen wegwijs maken op de iPad of tablet. De digitale wereld is immers ook voor ouderen een manier om contacten te onderhouden met de buitenwereld.
Stichting Welzijn Ouderen en Sensire Wijkzorg ontwikkelden voor aan huis gebonden ouderen het project ‘Meer kunnen met de iPad’. Vrijwilligers oefenen met de ouderen zodat ze beter overweg kunnen met  iPad, laptop of computer. Dit doen de vrijwillige ’Padmaatjes voor een periode van maximaal drie maanden, gemiddeld 1,5 uur per week.

Bedankje
Afgelopen donderdag werden de iPadmaatjes van Stichting Welzijn Lochem, als bedankje voor hun inzet, getrakteerd. Eerst kregen ze een inleiding over ouderen en ontwikkelingen in de digitale wereld, verzorgd door André Hermsen van Sensire en vervolgens werden ze onthaald op een heerlijke lunch.

Interesse?
Ook iPadmaatje worden? Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Carin Braak, medewerker Vrijwillige Inzet Stichting Welzijn Lochem, 0573-297000 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 18 september 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends