Laatste nieuws

Stillevens van Roman Reisinger gaan de wereld over

 

RomanCompositiemetIrissenKLDeze 'Compositie met Irissen' komt binnenkort bij een klant in België te hangen

Veel van de werken van Roman gaan naar liefhebbers in het buitenland. Onlangs heeft hij nog een werk voor een opdrachtgever in Amerika gemaakt.

Hollandse meesters
Romans stillevens stralen een sfeer uit van de Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. Hij hanteert dan ook de technieken uit die tijd. De werken zijn realistisch en zeer gedetailleerd. Elk schilderij is weer een ambachtelijk en arbeidsintensief werk, waar hij weken of soms maanden mee bezig is. 

De Gorsselse kunstschilder geniet een groeiende bekendheid bij internationale liefhebbers. Roman werkt dan ook steeds meer in opdracht.

Stilleven met kan en fruit
RomanStillmetkanenfruit325x237Stilleven met kan en fruitEen opdracht waar hij in oktober mee begon, is onlangs gereedgekomen. Het is een prachtig stilleven geworden met divers fruit. In het glaswerk, maar ook in de tinnen kan en het zilveren schaaltje zitten veel mooie effecten en reflecties. Bijna elke vrucht wordt weerspiegeld in het glas en het schaaltje. Het werk gaat de oceaan over, want het was een opdracht voor een Amerikaanse opdrachtgever. Het werken in opdracht betekent wel dat lang niet al het werk in de galerie te zien is. Jammer natuurlijk, maar gelukkig kunt u het werk 'Stilleven met kan en fruit' nog tot en met maart in de galerie bewonderen.

Ander werk
RomanStillmetkruikeneierenOnvoltooidKLStilleven met kruik en eieren (Onvoltooid)Roman is al weer begonnen aan een nieuwe opdracht. In dit werk zullen heerlijke aardbeien (kroontjes, blaadjes, bloemetjes) te zien zijn in combinatie met wit porselein, tegen een klassieke, donkere achtergrond.
Door alle opdrachten blijven andere dingen soms liggen, zoals het 'Stilleven met kruik en eieren', want er wacht al weer een nieuwe opdracht voor een stilleven met voorjaarsbloemen.

Galerie Kunst & Brocante
De galerie met kunst van Roman en brocante aan het Nijverheidsplein is elke vrijdag en zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Op zondag 1 februari is er koopzondag in Gorssel en is de galerie ook open.

  • "Mijn schilderwerk is meer een ambacht dan een kunst" - Roman Reisinger in de rubriek Uitgelicht op Gorssel.nl (artikel verwijderd)
  • www.romanreisinger.nl


Redactie Gorssel.nl
15 januari 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends