Laatste nieuws

Stoelyoga bij SH Studio

Per januari 2018 start Sandra Hellendoorn, gecertificeerd yogadocente, in haar studio aan de Beukenlaan 37 (hoek Poststraat) op dinsdagochtend met Stoelyoga. Sandra geeft op deze locatie inmiddels al weer 2,5 jaar hatha yogales en merkt dat er steeds meer behoefte is aan zachtere vorm van yoga waarbij men niet wisselt tussen liggen, zitten en staan.

Stoelyoga
StoelyogaKLStoelyoga, doet men zoals de naam al aangeeft, zittend op een stoel. Het is gericht op het losser maken van de spieren en op lekker bewegen zonder dat er druk komt op de gewrichten en spieren en zonder dat het uithoudingsvermogen te veel wordt aangesproken. Deze lessen zijn in het bijzonder geschikt voor beginners en mensen die yoga willen gebruiken om spanningsklachten in de nek, schouders, en/of rug op te lossen. Iedereen die niet intensief kan bewegen of niet comfortabel op de grond kan zitten of liggen is van harte welkom. Hoewel veel senioren graag stoelyoga doen zijn jongere mensen, met bijvoorbeeld een blessure die de bewegingsvrijheid beperkt, ook aan het goede adres.

De lessen duren 1 uur en hebben yogahoudingen (asanas) en soms ademhalingsoefeningen. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van mantra’s, klankschalen etc. Om echt helemaal tot rust te kunnen komen worden de deelnemers gemotiveerd om niet te veel te praten tijdens de les. De stoelyogalessen zijn laagdrempelig opgezet zodat iedereen zich prettig voelt. De oefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren, maar ook als u liever een houding overslaat is dat geen probleem. Ontspannen en prettig bewegen staan voorop.

Yogadocente Sandra Hellendoorn
Sandra Hellendoorn werkt inmiddels 7 jaar als specialist voor spanningsklachten en yogadocente. In september 2015 opende ze hier in Gorssel SH Studio, haar eigen ruimte voor de yogalessen en individuele behandeling van spanningsklachten.
Zij leerde het vak in India, aan de Shri Kali Ashram, een internationale yogaschool voor yogadocenten in opleiding. Terug in Nederland woonde zij eerst in Groningen en volgde bij het CIOS in Heerenveen haar opleiding tot coach. Sindsdien helpt ze mensen met het verzachten van nek-,schouder- en/of rugpijn door stress of het stillen van gedachten. Ze maakt hierbij altijd gebruik van traditionele yogatechnieken.

Dit doet ze nog steeds met veel plezier in het oude postkantoor van Gorssel, wat een geweldige yogaruimte blijkt te zijn vanwege de ruime opzet en prettige lichtinval. Daarnaast is het gemakkelijk bereikbaar en is er ruim voldoende parkeerplek in de straat.

Voor meer informatie en aanmelding: www.shstudio.nl  of 0575-472566.


Gorssel, 12 januari 2018

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends